Mircea Beuran, șeful echipei de medici care a efectuat intervenția chirurgicală în timpul căreia o pacientă a fost arsă pe 40% din suprafața corpului la Spitalul Floreasca și a murit după câteva zile, a fost audiat luni de Corpul de Control al Ministerului Sănătății și de Inspecția Sanitară de Stat, a anunțat ministrul Sănătății, Victor Costache, la Spitalul Floreasca. Ancheta Ministerului Sănătății ar urma să fie finalizată la începutul săptămânii viitoare, iar concluziile prezentate într-o conferință de presă, mai spune Victor Costache.

HotNews.roFoto: Hotnews

Victor Costache a precizat că a discutat, luni, la Spitalul Floreasca, cu managerul și directorul medical.

"Aceste evenimente sunt, din fericire, deosebit de rare. Ele nu pot fi mușamalizate", mai spune ministrul Sănătății, care este de profesie medic chirurg.

Victor Costache a mai precizat, răspunzând întrebărilor jurnaliștilor, că în spital existau "cantitățile absolut necesare de produse de toate tipurile" de dezinfectant.

Ministrul Sănătății, Victor Costache, anunțase, în debutul ședinței de Guvern de luni, că există un raport preliminar realizat de Corpul de Control în cazul pacientei care a luat foc pe masa de operație la Spitalul Floreasca. "Deja avem un raport preliminar al Corpului de Control care denotă o cascadă de nereguli deosebit de grave și vreau să vă asigur că vom face totul ca acest gen de eveniment revoltător să nu se mai întâmple."

  • Ministerul Sănătății a acuzat Spitalul Floreasca de mușamalizarea cazului

Pacienta în vârstă de 66 de ani care a luat foc pe masa de operație, la Spitalul Floreasca, pe data de 22 decembrie, a murit duminică seara, la ora 19:50. Femeia, care a fost supusă unei intervenții chirurgicale deoarece suferea de cancer pancreatic, a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului în sala de operație și era în stare critică după incident.

Electro-bisturiul folosit în cazul pacientei de 66 de ani care ar fi luat foc în timpul unei operații la spitalul Floreasca avea interdicția de a fi utilizat în combinație cu biocidul folosit, a declarat duminică secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan.

Informația privind incidentul grav petrecut la Spitalul Floreasca a fost făcută publică sâmbătă de deputatul USR Emanuel Ungureanu. Informațiile au fost apoi confirmate de ministrul Sănătății, Victor Costache, care a trimis Corpul de Control în anchetă la spital.

Emanuel Ungureanu a depus, luni dimineață, o plângere penală la Parchetul General în acest caz.

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a precizat că a aflat târziu de femeia arsă de la Spitalul Floreasca și, imediat, a cerut control deoarece existau suspiciuni privind mușamalizarea cazului de către spital. Costache a mai afirmat că este surprinzătoare atitudinea unor chirurgi de la Spitalul Floreasca, care refuză să coopereze cu echipa de control.

Medicul Mircea Beuran susține că nu a fost de la bun început în echipa care a intrat în operație cu pacienta care a fost arsă în timpul procedurii de la Spitalul Floreasca, el fiind în drum spre spital când s-a întâmplat incidentul.

De cealaltă parte, deputatul USR Emanuel Ungureanu susține că Mircea Beuran fie a mințit, fie a comis fals în înscrisuri.

El a prezentat public un document potrivit căruia Beuran este medicul care a făcut intervenția. „În cazul în care se dovedește că Beuran nu a fost în sală dar a semnat în foaia de observație că a participat la operație, voi depune plângere penală împotriva lui pentru fals și uz de fals!”, a afirmat Emanuel Ungureanu.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Horațiu Moldovan a declarat, la rândul său, că „există documente, era o echipă medicală complexă, condusă de profesorul Mircea Beuran. Profesorul semnează protocolul operator al intervenției”.

Citește și: