​Ministrul Sănătății, Victor Costache, a anunțat, luni, că există un raport preliminar realizat de Corpul de Control în cazul pacientei care a luat foc pe masa de operație la Spitalul Floreasca.

Victor CostacheFoto: AGERPRES

„Din păcate, după cum știți, pacienta a decedat ieri seară, și vrem să transmitem condoleanțele noastre familiei îndurerate. Deja avem un raport preliminar al Corpului de Control care denotă o cascadă de nereguli deosebit de grave și vreau să vă asigur că vom face totul ca acest gen de eveniment revoltător să nu se mai întâmple într-un spital din România și să vă asigur că echipele noastre lucrează pentru aflarea adevărului”, a declarat Victor Costache, la începutul ședinței de luni a Guvernului, notează Mediafax.

Întrebat de premier dacă a fost trimis Corpul de Control, ministrul Sănătății a răspuns: „Absolut, am trimis Corpul de Control din primul moment din care am aflat, Inspecția Sanitară de Stat, Direcția de Sănătate Publică, Colegiul Medicilor București s-a autosesizat și a demarat ancheta, vom avem un raport final la începutul săptămânii viitoare”.

Șeful Executivului a cerut ca raportul să fie amănunțit și să prezinte exact șirul evenimentelor, deoarece probabil că Parchetul va cere informațiile rezultate în urma controlului Ministerului Sănătății.

„Vă solicit un raport foarte amănunțit care să surprindă toate amănuntele, încă din momentul primei operații, pentru că pleacă de la prima operație, vreau ulterior care au fost toate amănuntele, care sunt foarte importante, și cum a apărut actul adițional la protocol, cum, de ce s-a decis utilizarea, pentru că se știe că acel dezinfectant este utilizat pentru dezinfectarea mâinilor și numai pentru dezinfectarea și alte lucruri, sunt extrem de multe amănunte acolo care trebuie edificate, pentru că trebuie să se știe adevărul. Probabil va fi și o anchetă realizată de Parchet, iar noi trebuie să punem la dispoziția Parchetului toate informațiile care sunt rezultate dintr-un control efectuat cât se poate de exigent și cu cele mai mici amănunte”, a declarat Ludovic Orban.

În replică, Victor Costache l-a asigurat pe premier că „responsabilii vor fi sancționați conform legii”.

O pacientă a fost arsă pe masa de operație la Spitalul Floreasca din Capitală, după ce un chirurg ar fi greșit substanțele de dezinfecție, iar la contactul cu electrocauterul, pielea femeii a luat foc. Anunțul a fost făcut de către deputatul USR Emanuel Ungureanu.

Serviciul Omoruri al Poliției Capitalei a deschis un dosar penal de ucidere din culpă după ce femeia care a ars pe masa de operație de la Spitalul Floreasca a murit duminică seară. Deputatul Emanuel Ungureanu, cel care a prezentat cazul pe Facebook, a depus, luni, o plângere la Parchetul General.