Pacienta de 66 de ani care a luat foc pe masa de operație, la Spitalul Floreasca, a murit duminică seara. Informația a fost confirmată de Ministerul Sănătății.

Spitalul FloreascaFoto: AGERPRES

Incidentul s-a petrecut pe 22 decembrie, femeia suferind arsuri pe 40% din suprafața corpului. Secretarul de stat Horațiu Moldovan a explicat că incendiul s-a produs după ce bisturiul electric a fost folosit cu un biocid, deși instrucțiunile aparatului interzic această combinație.

UPDATE: Și deputatul USR Emanuel Ungureanu a confirmat, pentru Mediafax, că pacienta a murit duminică seară.

„Din păcate, din cumulul de probleme care au existat de la momentul în care a fost incendiată această doamnă și până la momentul în care s-a întâmplat tragedia în această seară, vorbim despre omor din culpă și putem vorbi fără nicio problemă de neglijență gravă, atâta vreme cât informațiile contradictorii pe care le-a dat în aceste zile medicul curant Mircea Beuran incrimina pe nedrept doar personalul auxiliar pentru ce s-a întâmplat în sală și același medic curant a strecurat și o altă minciună, care nu poate fi contestată, și anume că pacienta ar fi fost dezinfectată cu o substanță pe bază de alcool pentru că ar fi fost alergică la iod”, a declarat deputatul Emanuel Ungureanu.

Potrivit acestuia, nu a fost efectuată nicio analiză care să ateste că pacienta ar fi fost alergică la betadină sau la o substanță pe bază de iod.

Femeia în vârstă de 66 de ani, care suferea de cancer pancreatic, a fost arsă pe masa de operații la Spitalul Floreasca din Capitală, după ce un chirurg ar fi greșit substanțele de dezinfecție, iar la contactul cu electrocauterul, pielea femeii a luat foc. Operația era coordonată de medicul Mircea Beuran.

Anunțul a fost făcut de deputatul USR Emanuel Ungureanu. Informațiile au fost apoi confirmate de ministrul Sănătății, Victor Costache, care a trimis Corpul de Control în anchetă.

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a precizat că a aflat târziu de femeia arsă de la Spitalul Floreasca și, imediat, a cerut control deoarece exista pericolul mușamalizării cazului. Costache spune că este surprinzătoare atitudinea chirurgilor care refuză să coopereze cu echipa de control.

Citește mai multe pe acest subiect: