Dmitri Medvedev, ​vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, a invocat din nou Cartea Apocalipsei din Biblie, de data aceasta cu un mesaj către președintele american Joe Biden, relatează TASS.

Dmtrii MedvedevFoto: Ekaterina Shtukina / AP / Profimedia

Comentând pe canalul său de Telegram noul îndemn către Congres al președintelui Joe Biden de a debloca ajutorul militar pentru Ucraina, Medvedev a susținut că o asemenea măsură nu va pune capăt războiului, ci doar ar provoca mai mulți morți.

„Declarația lui Biden este răul absolut. Pentru că a spus: „Ucideți-vă în continuare”. Cu cât mor mai mulți oameni, cu atât mai bine. Îmi doresc cât mai multe morți...”, a scris Medvedev cu privire la mentalitatea pe care i-o atribuie liderului de la Casa Albă.

„Ne-am putea aminti pentru a suta oară despre demența unui bătrân și corupția fiului său, despre interesele complexului militar-industrial american și despre influența statului paralel. Despre războiul dintre democrați și conservatori și clivajul dintre state și guvernul federal al Statelor Unite”, a mai scris fostul premier și președinte rus, dar esența, a subliniat el, este aceea că finanțarea continuă a regimului de la Kiev duce la prelungirea conflictului.

„Acesta este cu adevărat: „Și m-am uitat şi iată un cal galben-vânăt şi numele celui ce şedea pe el era: Moartea; şi iadul se ţinea după el”, a citat Medvedev Apocalipsa 6:8.

„Prin urmare, cu cât îl ia mai repede călărețul pe calul galben-vânăt cu el pe Joseph Robinette Biden, cu atât va fi mai bine”

„Prin urmare, cu cât îl ia mai repede călărețul pe calul galben-vânăt cu el pe Joseph Robinette Biden, cu atât va fi mai bine pentru pacea noastră suferindă”, a conchis el, folosind numele complet al președintelui american.

Medvedev a transmis mai multe mesaje legate de Apocalipsă de la declanșarea războiului din Ucraina, uneori citând chiar Cartea Apocalipsei din Biblie.

În februarie anul acesta, el a scris pe canalul său de Telegram „aceasta este chiar Apocalipsa. Sfârșitul tuturor” pentru a descrie perspectiva unui conflict militar între Rusia și NATO, avertizând că Moscova ar fi nevoită să lupte „asimetric”.

În pofida apelului lansat miercuri de președintele Joe Biden privind deblocarea sprijinului pentru Ucraina, președintele Camerei Reprezentanților, Mike Johnson, a refuzat din nousă avanseze un calendar privind un vot asupra pachetului legislativ aferent.

Johnson refuză din februarie, pe fondul nemulțumirilor din Partidul Republican, să supună la vot în Cameră noul pachet de asistență militară pentru Ucraina propus de Casa Albă și adoptat de Senat, camera superioară a legislativului american, cu aproape două luni în urmă.

De departe cel mai important susţinător militar al Ucrainei, Statele Unite nu au mai trimis un pachet major de asistenţă Kievului din decembrie 2023.

Urmărește ultimele evoluții din a 778-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.