Armata ucraineană a publicat o nouă înregistrare video care arată cum o coloană de blindate ruse ce ataca la nord de Avdiivka a fost distrusă de forțele Kievului, notând liderii de la Moscova „au crezut cu toții că vor cuceri” capitala Ucrainei în 3 zile.

Blindate rusesti distruseFoto: Dimitar DILKOFF / AFP / Profimedia

„Vehicule blindate inamice distruse pe axa Avdiivka. Au crezut cu toții că vor cuceri Kievul în 3 zile”, a notat ministerul ucrainean al apărării pe pagina sa de „X” într-o referință la informațiile apărute după primele săptămâni de la declanșarea invaziei rusești potrivit cărora Moscova a fost atât de încrezătoare în victoria sa încât a echipat forțele de invazie cu carburanți și provizii suficiente pentru doar câteva zile de lupte.

Înregistrarea video distribuită inițial de grupul de luptă „Khorne” al armatei ucrainene a fost geolocalizată independent ca fiind filmată la est de Stepove, un sat din regiunea Donețk aflat la aproximativ 12 kilometri nord de Avdiivka, orașul pe care forțele rusești încearcă să îl cucerească de mai multe luni.

Rușii au suferit pierderi enorme la Avdiivka

O înregistrare video separată publicată de forțele Kievului săptămâna trecută a surprins un carnagiu teribil suferit de un pluton rus de asalt ce a încercat să atace pozițiile apărătorilor ucraineni de aici ca parte a eforturilor de a flanca Avdiivka.

Acest oraș a devenit un nou „tocător de carne” pentru armata rusă, mai multe înregistrări video apărute pe rețelele de socializare în ultimele luni arătând pierderile grele pe care le-au suferit forțele de invazie în timpul asalturilor lor asupra localității.

Una dintre aceste înregistrări, distribuită în decembrie de forțele ucrainene, a filmat cadavrele a aproape 100 de militari ruși într-un singur sector al frontului de la Avdiivka. O alta, din luna noiembrie, a arătat cum soldații ruși din această zonă a frontului luptă în condiții dramatice pentru supraviețuire sub tirul forțelor ucrainene.

O înregistrare separată, filmată la sud de Avdiivka și distribuită pe rețelele de socializare la sfârșitul lunii noiembrie, a surprins o coloană de blindate și tancuri rusești distruse care se întindea cât poți vedea cu ochii.

Vitali Barabach, primarul orașului Avdiivka, a declarat miercurea trecută că forțele rusești au reușit să intre pentru prima oară în periferiile localității, dar că au fost respinse în cele din urmă.

Urmărește ultimele evoluții din a 705-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.