O nouă înregistrare video publicată de forțele armate ucrainene a surprins un carnagiu teribil suferit de un pluton rus de asalt ce a încercat să atace la nord-vest de orașul Avdiivka din regiunea Donețk, noul obiectiv al trupelor Moscovei.

Soldat rus in transeeFoto: Evgeny Biyatov / Sputnik / Profimedia Images

Înregistrarea video filmată de operatorii de drone ai Brigăzii 47 Mecanizate a armatei ucrainene arată cum soldații ruși care au atacat în direcția Stepove, un sat aflat la aproximativ 12 kilometri nord-vest de Avdiivka, au fost întâmpinați de un vehicul blindat Bradley, care deschide un baraj devastator de foc asupra lor.

Însă momentele cele mai dramatice ale filmării arată cum unii dintre soldații ruși au fost loviți în plin de drone kamikaze, întregul asalt eșuat fiind filmat din dronă de forțele ucrainene. ATENȚIE! Imagini cu un puternic impact emoțional:

Înregistrarea video a fost geolocalizată independent ca fiind filmată lângă Stepove, localitate în preajma căreia armata rusă este suspectată că a comis o crimă de război în decembrie anul trecut:

Armata rusă își continuă asalturile asupra Avdiivka

Brigada 47 Mecanizată a armatei ucrainene a publicat noua înregistrare video la doar o zi după ce primarul Avdiivkăi a declarat că forțele rusești au reușit să intre pentru prima dată în orașul care a devenit în ultimele luni epicentrul luptelor din estul Ucrainei.

„Grupuri rusești de sabotaj și de recunoaștere au intrat în partea de sud a orașului Avdiivka, dar au fost respinse”, a declarat Vitali Barabach, descriind situația ca fiind „dificilă, dar sub control”. „Acum nu mai sunt acolo, armata ucraineană i-a dislocat și și-a recăpătat pozițiile”, a dat el asigurări, adăugând însă că „inamicul continuă să atace”.

Vitali Barabach a confirmat că aceasta a fost „prima” incursiune a forțelor ruse în acest oraș industrial din regiunea Donețk. Dar el nu a precizat când a avut loc și nici cât a durat. Forțele rusești încearcă de luni de zile să încercuiască Avdiivka, unde soldații ucraineni sunt cantonați în poziții fortificate.

Această localitate a devenit un nou „tocător de carne” pentru armata rusă, mai multe înregistrări video apărute pe rețelele de socializare în ultimele luni arătând pierderile grele pe care le-au suferit forțele de invazie în timpul asalturilor lor asupra orașului.

Una dintre aceste înregistrări, distribuită în decembrie de forțele ucrainene, a filmat cadavrele a aproape 100 de militari ruși într-un singur sector al frontului de la Avdiivka. O alta, din luna noiembrie, a arătat cum soldații ruși din această zonă a frontului luptă în condiții dramatice pentru supraviețuire sub tirul forțelor ucrainene.

Urmărește ultimele evoluții din a 701-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.