Viaceslav Volodin, președintele Dumei de Stat de la Moscova, a declarat miercuri că va cere folosirea unor arme „capabile să distrugă regimul de la Kiev” după atacul cu dronă asupra Kremlinului pe care Moscova îl atribuie Ucrainei, relatează TASS.

Viaceslav Volodin, presedintele Dumei de Stat, la o intalnire cu Vladimir PutinFoto: Kremlin Pool / Alamy / Profimedia Images

„Un act terorist împotriva președintelui este un atac asupra Rusiei”, a acuzat el pe canalul său de Telegram cu referire la faptul că Kremlinul afirmă că atacul din cursul nopții de marți spre miercuri ar fi avut obiectivul de a-l asasina pe Vladimir Putin.

„Regimul nazist de la Kiev trebuie recunoscut ca organizație teroristă. Zelenski, dând ordine să comită atacuri teroriste, este la egalitate cu alți teroriști internaționali. Regimul de la Kiev astăzi nu este mai puțin periculos decât al-Qaeda, Jabhat al-Nusra, ISIS”, a mai scris Volodin.

„Metodele sale criminale sunt evidente pentru întreaga comunitate mondială: șantaj nuclear, asasinate de personalități politice și publice, sabotaj și subminarea instalațiilor civile. Acum există un atentat la viața președintelui țării noastre”, a subliniat președintele camerei inferioare a parlamentului de la Moscova.

Acuzând că „regimul terorist de la Kiev” reprezintă o amenințare pentru „securitatea Rusiei, a Europei și a întregii lumi”, Volodin a declarat că politicieni occidentali care decid furnizarea de arme Ucrainei „au devenit nu doar sponsori, ci și complici direcți ai activităților teroriste”.

„Nu pot exista negocieri cu regimul Zelenski. Vom cere folosirea de arme capabile să oprească și să distrugă regimul terorist de la Kiev”, a amenințat Viaceslav Volodin.

Ucraina neagă că s-ar afla în spatele atacului asupra Kremlinului

Mai mulți oficiali ucraineni au reacționat miercuri după-amiaza la acuzațiile lansate de Moscova, secretarul de presă al președintelui Volodimir Zelenski, Serghei Nikiforov, declarând că Ucraina nu atacă teritoriile altor țări.

„Nu avem informații despre așa-numitele atacuri nocturne asupra Kremlinului. Dar, așa cum a declarat în repetate rânduri președintele Zelenski, Ucraina direcționează toate forțele și mijloacele disponibile pentru a-și elibera propriile teritorii, nu pentru a le ataca pe cele ale altora”, a declarat Nikiforov.

El a reacționat și la declarațiile purtătorului de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, care a calificat atacul cu drone asupra Kremlinului drept un „act terorist".

„Un act terorist sunt loviturile asupra caselor din Dnipro și Uman sau atacul cu rachete asupra gării din Kramatorsk și multe alte tragedii. Iar ceea ce s-a întâmplat la Moscova este în mod evident o pregătire pentru 9 mai. O lovitură așteptată din partea adversarilor noștri”, a afirmat el.

Consilierul prezidențial Mihailo Podoliak a declarat pentru Reuters că acuzația că Kievul s-ar afla în spatele atacului și arestarea de către Rusia a presupușilor sabotori ucraineni în Crimeea ar putea indica faptul că Moscova se pregătește pentru un atac „terorist" la scară largă împotriva Ucrainei în zilele următoare.

Urmărește ultimele evoluții din a 434-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.