O înregistrare video apărută miercuri pe rețelele de socializare arată un număr uriaș de tancuri, blindate și alte vehicule militare mobilizate de Ucraina undeva în țară.

Tancuri si blindate ale armatei ucraineneFoto: Captura video

Nu este clar unde a fost filmată înregistrarea însă ea pare una recentă, în imaginile video putând fi observate urme de zăpadă.

„АЗОВ South”, contul ce pare să îi aparțină unui militar ucrainean care a distribuit filmarea, afirmă că aceasta a fost publicată după ce coloana blindată a plecat din locul în care a fost realizată înregistrarea, pentru a nu putea fi geolocalizată de forțele ruse.

Înregistrarea a atras și atenția generalului Ben Hodges, fostul comandant al forțelor armate americane în Europa, acesta notând pe pagina sa de Twitter că „se pare că una dintre brigăzile Forțelor Armate ale Ucrainei se antrenează pentru a fi folosite în viitorul apropiat”.

„Antrenarea pentru atacuri cu arme combinate (tancuri, infanterie mecanizată, artilerie autopropulsată, geniști) și logistică sunt o componentă cheie a pregătirii luptei. Acest lucru va face să merite vitejia soldaților care apără Bahmutul”, a adăugat el.

Se pregătește Ucraina să își lanseze contraofensiva împotriva armatei ruse?

Înregistrarea a apărut în contextul în care mai mulți lideri și comandanți ucraineni, inclusiv președintele Volodimir Zelenski și generalul Oleksandr Sirski, au sugerat recent că Ucraina se pregătește să își lanseze mult așteptata ofensivă de primăvară.

Săptămâna trecută, Sirski, comandantul Forțelor Terestre ale Ucrainei, a afirmat inclusiv că armata ucraineană „va profita foarte curând” de situația de pe frontul din Bahmut, unde atacurile rusești rămân fără viteză din cauza pierderilor mari înregistrate.

Însă amintim că războiul informațional este purtat de ambele părți ale unui conflict și aceste declarații trebuie privite întotdeauna cu o notă de precauție, mai ales când vine vorba de posibila dezvăluire a unor intenții pe plan militar.

O altă înregistrare video distribuită pe rețelele de socializare de militarii ucraineni zilele trecute a arătat de asemenea cum aceștia se antrenează într-o țară europeană pentru o ofensivă mecanizată cu blindate și vehicule militare americane.

Urmărește ultimele evoluții din a 399-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.