Prezentatorul TV rus Vladimir Soloviov, considerat propagandistul favorit al președintelui Vladimir Putin, a publicat o înregistrare video despre care afirmă că arată momentul în care a fost „vânat” de artileriștii ucraineni în timpul unei vizite în apropierea frontului.

Vladimir Soloviov in timpul unei vizite pe front in decembrie 2022Foto: WillWest News / Profimedia Images

Soloviov a declarat în urmă cu o zi că a fost atacat în timp ce vizita locația brigăzii 155 a pușcașilor marini ai Forțelor Armate Ruse în apropiere de Vuhledar, în autoproclamata Republică Populară Donețk.

Acest orășel care înainte de izbucnirea războiului avea o populație de puțin peste 14.000 de locuitori a devenit în luna ianuarie epicentrul luptelor din estul Ucrainei, fiind totodată scena unuia dintre cele mai mari dezastre suferite de armata rusă în cele 376 de zile trecute de la declanșarea „operațiunii militare speciale”.

„Focuri intense de artilerie au început în așezarea în care avea loc întâlnirea noastră. Dar nimic, am ieșit din asta. Cred că contraspionajul militar va descoperi cum a aflat inamicul despre mișcările noastre", a declarat Vladimir Soloviov duminică, în cadrul emisiunii pe care o realizează la postul de televiziune Russia-1.

El a publicat acum și o înregistrare video cu momentul.

Numeroși internauți au remarcat însă că momentuleste unul bizar, sugerând că el a fost mai degrabă regizat. Unii dau exemplu în acest sens faptul că, în pofida auzirii unei explozii foarte puternice și a fumului care poate fi văzut pătrunzând în încăpere, în urma detonării nu pare să existe niciun suflu care ar afecta măcar în parte camera.

În plus, deși explozia poate fi auzită încă de la secunda 00:10, niciunul dintre cei prezenți în încăpere nu pare perturbat în vreun fel, cum ar fi normal într-o astfel de situație.

Propagandistul rus susține că a fost victima unei „scurgeri de informații”

„După cum s-a dovedit astăzi, a existat o scurgere de informații că eu trebuia să mă aflu în această unitate și am fost vânați. În timp ce vorbeam cu pușcașii marini, au început loviurile, erau corectate de un quadcopter, erau destul de multe lovituri", a mai spus Soloviov duminică.

Prezentatorul TV a mai spus că Ucraina „din anumite motive, este teribil de fericită”, dar „se bucură în zadar” deoarece Rusia nu pierde sute de soldați zilnic, cum susține comandamentul militar de la Kiev.

Soloviov a fost exceptat de la mobilizarea ordonată de Vladimir Putin în luna septembrie a anului trecut, Moscova decizând să trimită pe front figurile din mass-media rusă care promovează narațiunea oficială a Kremlinului privind războiul din Ucraina.

De această derogare au beneficiat și alte categorii de cetățeni ruși, unii acuzând însă că șefii centrelor de încorporare au ignorat ordinul semnat oficial de ministerul rus al Apărării.

Vladimir Soloviov a devenit unul dintre cei mai cunoscuți prezentatori TV din Rusia după izbucnirea războiului din Ucraina, remarcându-se prin acuzațiile sale virulente la adresa Occidentului și a Kievului.

Cel mai recent el a atacat dur Italia, țară care i-a confiscat o vilă, cerând ca aceasta să își amintească cum „a pupat mâinile soldaților ruși” în timpul Războaielor Napoleoniene.

Urmărește ultimele evoluții din a 376-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.