În ziua în care Vladimir Putin a semnat legea care oficializează suspendarea participării Moscovei la Tratatul START privind reducerea armelor strategice ofensive, de la Moscova sosesc invectivele împotriva Occidentului și Italiei din partea celebrului prezentator de televiziune Vladimir Solovieov.

Vladimir SoloviovFoto: Willvest News / Profimedia Images

„Lăsați ca nenorociții să tremure”, afirmă prezentatorul rus, referindu-se la aliații Kievului. Cât despre Italia, „mă întreb dacă la Milano își amintesc cum pupau mâinile soldaților ruși”, potrivit Rai News, citat de Rador.

După ce s-a plâns că rușii nu au fost nominalizați la Premiul literar Strega, prezentatorul televiziunii ruse, Vladimir Soloviev, magnat și prieten al președintelui rus Vladimir Putin, a atacat din nou Italia.

În timpul unei transmisiuni în direct, Soloviev îi definește pe aliații Ucrainei drept „nenorociți” și se adresează în special cetățenilor din Milano: „Gândiți-vă la monumentul lui Suvorov și cine știe dacă vă amintiți cum pupați mâinile soldaților ruși”, a spus prezentatorul rus în videoclip, care a fost apoi postat și pe profilul său de Twitter.

În atacul său, jurnalistul rus se referă la campania italiană a lui Suvorov din nordul Italiei, între aprilie și septembrie 1799, când generalul de la Moscova, în fruntea armatei ruso-austriece, a învins armata franceză, obligând-o să părăsească Milano.

„Dacă vorbim serios, dacă înțelegem cu adevărat ce este în joc, atunci lăsați-i pe nenorociți să tremure. Apoi, va fi o altă traversare a Alpilor, dacă va fi nevoie. Dacă sunteți prost-crescuți cu noi, voi nenorociților, trebuie să tremurați. Rușii pornesc încet, dar apoi merg repede”, a spus Soloviev.

Prezentatorul rus a ieșit în evidență și pentru alte cuvinte publice despre războiul din Ucraina, cum ar fi atunci când a spus că acesta se va termina „inevitabil” cu un conflict nuclear și că rușii vor ajunge în Rai.

Cuvintele sale nu au fost bine primite de Guvernul Meloni care, prin vicepreședintele Comisiei pentru Afaceri Constituționale, Riccardo De Corato (FdI), a vorbit despre un „atac rușinos asupra Italiei”. „Aceasta înseamnă că oamenii lui Putin au rămas fără argumente pentru a ataca Italia și Milano, răzvrătindu-se împotriva unui popor care apără Ucraina”, a concluzionat De Corato.