Peisajul din jurul oraşului Bahmut din estul Ucrainei îi oferă o aparare naturală care îl fac să fie o „fortăreaţă de neînvins”, a declarat luni comandantul forţelor terestre ucrainene, citat de CNN și News.ro.

Soldati ucraineniFoto: Ukrinform / Avalon / Profimedia

„Acest teren special are caracteristici topografice. Oraşul este înconjurat de înălţimi şi dealuri dominante, ceea ce reprezintă în sine o problemă pentru inamic”, a declarat generalul colonel Oleksandr Sirski, comandantul forţelor terestre din cadrul armatei ucrainene.

„Sistemul de obstacole al armatei, împreună cu peisajul natural, au transformat această zonă într-o fortăreaţă de neînvins, unde au murit mii de inamici”, a spus Sirski.

„Folosim toate opţiunile, capacităţile inginereşti, precum şi cele naturale, pentru a distruge cele mai bune unităţi inamice. Bătălia este în curs de desfăşurare”, dă asigurări generalul.

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a afirmat vineri la conferinţa de presă comună cu liderii ucraineni că nimeni nu va capitula la Bahmut. El a precizat însă sâmbătă că situația de pe frontul de aici devine tot mai dificilă.

„Vom lupta atât timp cât vom putea”, a promis el.

Evgheni Prigojin, liderul companiei militare private Wagner din Rusia, a declarat duminică că bătălia pentru Bahmut este în curs de desfăşurare, fără semne de retragere a forţelor armate ucrainene.

„Luptă până la ultimul”, a declarat el pe Telegram, referindu-se la soldaţii ucraineni.

Luni, șeful mercenarilor Wagner a publicat o înregistrare video cu el în carlinga unui bombardier Su-24, afirmând că a participat la o misiune de bombardare a pozițiilor ucrainene de la Bahmut.

Urmărește ultimele evoluții din a 348-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.