Prințul Harry a lansat noi acuzații dure împotriva casei regale a Marii Britanii, afirmând, într-un nou documentar incendiar care urmează să fie lansat de Netflix, că membrii acesteia joacă „un joc murdar” unii împotriva celorlalți, relatează Reuters.

Printul Harry si Meghan Markle vor avea un documentar despre ei pe NetflixFoto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Netflix va lansa joi primele 3 episoade ale serialului-documentar despre prințul Harry și soția sa Meghan Markle, prezentând luni un nou trailer pentru acesta în contextul numeroaselor speculații apărute în presa britanică despre ce vor spune cei doi în serie.

Harry și soția sa au lansat mai multe critici dure împotriva familiei regale britanice după ce în urmă cu doi ani au decis să renunțe la îndatoririle și titlurile regale pentru a se muta în statul american California.

Probabil cea mai șocantă acuzație a fost lansată într-un interviu acordat de Markle prezentatoarei TV Oprah Winfrey în luna martie a anului trecut, când acesta a afirmat că a fost victima unor incidente rasiste în sânul casei regale britanice.

La doar câteva luni după acordarea acestui interviu prințul Harry a acuzat familia regală că a conspirat cu presa pentru a o discredita a pe soția sa.

Prințul a sugerat de asemenea în alte interviuri că acum abia mai vorbește cu restul familiei sale, relația sa cu prințul Charles și prințul William fiind cea mai afectată de disputele din ultimii doi ani.

„Nimeni nu știe adevărul deplin”, spune Harry în trailerul lansat luni de Netflix, adăugând însă că „noi știm adevărul deplin”.

x

Prințul Harry și Meghan, subiectul unui nou documentar Netflix despre familia regală britanică

El face de asemenea referire la persoane care lucrează pentru gospodăriile regale și dau informații jurnaliștilor despre acestea, un subiect despre care a vorbit și în trecut.

„Există o ierarhie a familiei. Știi că există scurgeri [către presă], dar există de asemenea și povești plantate”, afirmă el, subliniind că acesta este „un joc murdar”.

O voce din trailer, care pare de asemenea să fie a lui Harry, se referă la „durerea și suferința femeilor care s-au căsătorit în această instituție” în timp ce videoclipul afișează imagini cu mama răposată a sa, prințesa Diana a Țării Galilor.

Documentarul numit simplu „Harry & Meghan” de Netflix este subiectul principal luni în majoritatea presei britanice, unele publicații citând surse anonime care îi acuză pe cei doi că au declarat război familiei regale.

„Este cu adevărat greu să te uiți acum în urmă și să te gândești 'ce naiba s-a întâmplat'?”, mai spune prințul Harry în trailer într-o aparentă referință la experiența sa și a lui Meghan Marke în sânul familiei regale britanice.

Sezonul 5 al serialului The Crown lansat de Netflix luna trecută a fost unul la fel de dur la adresa familiei regale a Marii Britanii, compania americană de streaming acceptând în cele din urmă să adauge un avertisment care precizează că seria este o operă de ficțiune, după ce a rezistat în ultimii ani solicitărilor în acest sens.