În regiunea Samara a Rusiei noii recruți sunt antrenați de instructorii de la filiala locală a federației de airsoft, relatează Meduza.

Exercitii militare cu arme de airsoft in RusiaFoto: Sharifulin Valery / TASS / Profimedia

Informația descoperită în premieră de Mediazona, un alt site rusesc de investigații, a fost confirmată de șefului federației de airsoft, Anton Pticikin, acesta relatând că jucătorii de airsoft au început pregătirea recruților în luna octombrie, la scurt timp după ce președintele Vladimir Putin a decretat mobilizarea parțială în Rusia.

Pitcikin a mai spus că de atunci au fost antrenați 600 de oameni, printre care și militari detașați Brigăzii 15 de Infanterie Motorizată „Alexandria” și Batalionului de cazaci „Yermak”. Oficialul rus a precizat că instructorii de airsoft plănuiesc să instruiască același număr de recruți în următoarele două-trei săptămâni.

Pticikin susține că recruții sunt antrenați de instructori care au participat la „ostilitățile din Ucraina” și că bărbații mobilizați după data de 21 septembrie folosesc nu numai arme airsoft, ci și arme obișnuite ale armatei ruse cu cartușe goale.

Șeful federației de airsoft afirmă că recruții ruși sunt pe mâini bune

Potrivit șefului federației ruse, bărbaților mobilizați li se preda tactică, acordarea primului ajutor, evacuarea camarazilor sub focul inamic, amenajarea pozițiilor, operațiuni de luptă pe teren accidentat și în mediul urban, precum și acțiuni sub foc de mortier.

Pticikin a subliniat că instruirea este efectuată la inițiativa federației, și nu a armatei.

„Am considerat că este de datoria noastră să nu stăm deoparte și nu doar să accelerăm, ci mai degrabă să creștem cantitatea de abilități și cunoștințe oferite băieților noștri”, afirmă el.

Comentariile sale vin după ce pe rețelele de socializare rusești au apărut numeroase înregistrări video în care recruții ruși se plâng de echipamentele primite, condițiile din cazărmi și instruirea de care au parte.

Ministrul rus al Apărării Serghei Șoigu a anunțat pe 28 octombrie că mobilizarea parțială s-a încheiat oficial, însă Kremlinul a refuzat ulterior să semneze un decret care să formalizeze acest lucru.

Urmărește ultimele evoluții din a 272-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.