Un recrut rus s-a filmat prezentând cadourile primite de la guvernatorul regiunii în care a fost încorporat, printre acestea numărându-se covrigi expirați, o saltea de yoga și articole de îmbrăcăminte nepotrivite pentru iarnă.

Recrutul rus nu este tocmai incantat de echipamentul primitFoto: Captura video

După o scurtă introducere în care se prezintă, recrutul rus prezintă „ajutorul umanitar primit de la o persoană foarte bună și 'extrem de respectată'”, Tibulski Alexandr, guvernatorul regiunii Arhanghelsk din zona arctică a Rusiei: cizme de cauciuc „ca să nu înghețăm iarna”.

„Nu vom îngheța deloc. Un rahat”, afirmă el ironic.

El prezintă apoi mai multe pungi cu covrigi, toate expirate. „Mulțumesc pentru pungă. O să mă șterg la fund cu ea”, afirmă recrutul rus.

Bărbatul prezintă apoi un izoprem pe care îl descrie drept „o saltea pentru yoga”:

„Vom face yoga, nu vom fi pe pământul rece în tranșee. Excelentă saltea, o recomand tuturor”.

Recruții ruși au primit îmbrăcăminte de vară pentru iarnă

Recrutul rus prezintă apoi ceea ce pare a fi un sac din bumbac, exprimându-și dezamăgirea că nu a primit unul militar:

„Ăsta e ca să ne putem spânzura acolo. Putem sări peste focuri în acestea. Mulțumim tovarășe guvernator”.

El arată apoi ciorapii și lenjeria primită, explicând că acestea nu sunt tocmai potrivite pentru condițiile de pe front.

„Și cel mai important lucru, un sac de dormit. Dacă era lumina mai puternică ați fi putut vedea prin el. Ei ne trimit [pe front] iarna. Mulțumim foarte mult tovarășe guvernator”, conchide recrutul din Arhanghelsk.

Ministerul rus al Apărării a anunțat pe 28 octombrie că procesul de mobilizare decretat de Vladimir Putin în luna septembrie s-a încheiat, Kremlinul afirmând însă ulterior că nu va emite un decret oficial care să formalizeze acest lucru.

„Nu este nevoie de un decret", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

„Departamentul juridic al Administrației Prezidențiale a ajuns la concluzia ... că mobilizarea parțială a fost finalizată. Telegramele relevante au fost trimise de Ministerul Apărării către birourile de înrolare militară pentru a pune capăt expedierii documentelor de recrutare”, a justificat el.

Urmărește ultimele evoluții din a 258-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.