„Este ridicol” din partea Rusiei să insinueze că Statele Unite ar putea fi responsabile pentru scurgerile din gazoductele Nord Stream din Marea Baltică, a comentat miercuri purtătoarea de cuvânt a Consiliului de securitate națională al Casei Albei, Adrienne Watson, potrivit AFP.

Casa AlbaFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

„Știm cu toții că Rusia răspândește dezinformare de mult timp și o face din nou aici”, a spus Adrienne Watson, după ce purtătoarea de cuvânt a diplomației ruse, Maria Zaharova, i-a cerut președintelui american Joe Biden să spună dacă Statele Unite sunt implicate.

„Președintele american este obligat să răspundă la întrebarea dacă Statele Unite și-au dus la îndeplinire amenințarea”, a scris Zaharova pe Telegram, făcând referire la o declarație a lui Joe Biden de la începutul lunii februarie în care acesta a afirmat că Washingtonul va „pune capăt” Nord Stream 2 dacă Moscova intervine militar în Ucraina.

La Casa Albă, oficialul citat a subliniat că acele remarci se refereau de fapt la presiunea intensă exercitată de preşedintele american pentru ca Germania să abandoneze proiectul gazoductului Nord Stream 2, presiune care în cele din urmă a dat rezultate.

Citește și:

___