De pe frontul din Ucraina au apărut până acum de-a lungul războiului numeroase imagini ciudate cu soldați care fac greșeli sau în care echipamentele militare nu au funcționat cum ar fi trebuit.

Sistemul de rachete PantirFoto: Russian Defence Ministry / TASS / Profimedia

De la soldați care cad din tancuri sau care sunt aruncați de pe blindate când acestea demarează în trombă, la militari care-și scot colegii din uz cu lansatoare de rachete sau cu lansări periculoase din interiorul unor clădiri, de la sisteme care țintesc porci pe câmp, la rachete ghidate antitanc lansate de separatiștii proruși care se încurcă cu firul de ghidare de stâlpi.

Acum, pe rețelele de socializare, circulă un clip video cu un sistem antiaerian modern Pantsir al rușilor, care trage cu rachete.

Câțiva militari ruși filmau momentul lansărilor, la ceva distanță de sistem, ascunși după niște scări.

Pe imagini se vede fumul unor lansări anterioare momentului când unul din militari a început să filmeze, apoi alte trei lansări de rachete spre cer, în timp ce radarul sistemului pare că e în funcțiune. Apoi sistemul își îndreaptă lansatoarele spre sol și trage o rachetă chiar spre locul unde erau militarii ruși care filmau scena.

VEZI ȘI:

Urmărește ultimele evoluții din a 217-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.