Din războiul din Ucraina au ieșit la iveală multe situații și imagini confuze: de la soldați care cad din tancuri, la militari ruși care fugăreau găini prin curțile oamenilor sau elicoptere și avioane moderne care folosesc metoda „praștiei” cu munițiile neghidate.

Atac cu o racheta asupra unui turn de comunicatiiFoto: Captura video

Noi imagini de pe front arată o tentativă a militanților pro-ruși din estul Ucrainei de a distruge un turn radio, turn ce ar fi aparținut de fapt OSCE când încă exista misiunea de observare în Ucraina, potrivit informațiilor vehiculate în spațiul rețelelor sociale.

Separatiștii pro-ruși, iar autorul postării subliniază că nu e vorba direct de armata rusă, ar fi lansat o rachetă antitanc ghidată prin fir către un turn radio. Racheta zboară haotic spre turn, ratează impactul, iar firul de ghidaj al rachetei se agață de structură. Racheta „prinsă” cu firul de turn, dar cu motorul încă arzând, se învârte în loc și cade spre pământ.

Într-o altă postare similară, cu un alt turn de observație, un alt atac cu două astfel de rachete pare să fi avut mult mai mult succes.

Vezi și:

---

Cele mai noi informații de vineri privind războiul din Ucraina sunt LIVE aici pe HotNews.ro