După ce elicopterele de atac rusești au fost surprinse în mai multe rânduri că apelează excesiv de mult la muniție nedirijată lansată în aer pe post de „artilerie”, noi imagini apărute pe rețelele de socializare arată cum și avioane rusești de atac la sol Su-25 trag cu proiectile reactive aparent la întâmplare, cel mai probabil pentru a păstra distanța față de ucrainenii înarmați cu lansatoare portabile sol-aer.

HotNews.roFoto: Hotnews

Noi imagini arată un avion de luptă și atac la sol de tipul Su-25 care zboară la joasă altitudine și lansează proiectilele reactive nedirijate (PRND-uri) în sus, precum lovituri de artilerie, trăgând practic la nimereală pentru că de precizie nu poate fi vorba la un astfel de atac.

Ca și elicopterele rusești, piloții ar recurge la așa ceva pentru a păstra o distanță de siguranță față de posibila amenințare a lansatoarelor portabile sol-aer pe care ucrainenii le-au dislocat în număr mare în rândul propriilor soldați.

Vezi și:

Această tehnică rudimentară folosită de ruși transformă practic PRND-urile în niște lovituri „de artilerie”, mărind practic raza lor de acțiune, însă diminuând sever acuratețea atacului.

Piloții ruși ar putea recurge la această tactică și de frica ucrainenilor care sunt dotați cu fel de fel de lansatoare occidentale portabile cu rachete sol-aer ce până acum au făcut ravagii printre elicopterele, avioanele și dronele rusești.

Vezi și:

----