De pe frontul din Ucraina au apărut până acum de-a lungul războiului numeroase imagini ciudate, sau chiar amuzante de-a dreptul.

Un militar rus îl rănește pe altul într-un transeuFoto: Captura video

De la soldați care cad din tancuri sau care sunt aruncați de pe blindate când acestea demarează în trombă, la militari ruși care fugăreau găini prin curțile oamenilor, de la sisteme care țintesc porci pe câmp, la rachete ghidate antitanc lansate de separatiștii proruși care se încurcă cu firul de ghidare de stâlpi.

De la soldați ruși au fost filmați în timp ce se cinsteau cu câteva sticle de alcool lângă un lansator de rachete, la alți militari care încercau să tragă grenade cu praștia.

Acum, ucrainenii au surprins din dronă un alt moment tragico-comic: doi militari ruși sunt filmați cum sunt într-un tranșeu în timpul unui schimb de focuri.

Militarul din fața tranșeului se pregătește și trage cu un aruncător de grenade (eng. RPG - rocket-propelled grenade), dar nu observă că exact în spatele său, la mică distanță se află colegul său. Imediat cum este lansat proiectilul, suflul lansatorului „lovește” în plin militarul din spate. Fiind o armă fără recul, suflul rachetei ce pleacă din armă este foarte puternic și poate provoca pagube și răni puternice, inclusiv decesul.

VEZI ȘI: