Un clip cu un soldat rus care se chinuie să tragă cu o praștie improvizată dintr-un copăcel uscat a devenit viral pe Twitter, atrăgând ironii la adresa forțelor de invazie.

HotNews.roFoto: Hotnews

În imagini se vede cum soldatul rus se chinuie să pună piatra în elasticul prins de două crăci, iar după ce reușește totuși să întindă banda elastică, proiectilul „zboară” doar vreun metru, până și cel care filma pufnind în râs.

„Speznaz?” (trupele speciale) se întreabă cel care a postat clipul.

”Nevoi speciale”, răspunde un utilizator Twitter. „Efecuează o operațiune specială”, adaugă altul.

„Inginerie și inovație rusă de cel mai înalt nivel”, comentează încă un utilizator al rețelei de socializare.

Pe lângă ironii, există și un comentariu dur: „Păcat că nu a încercat asta cu o grenadă... ar fi fost un candidat excelent pentru premiul Darwin.” (Premiile Darwin sunt niște titluri ironice acordate celor care mor, adică ies din bazinul de gene al umanității făcând lucruri deosebit de stupide).

De pe frontul din Ucraina au apărut până acum de-a lungul războiului numeroase imagini ciudate, sau chiar amuzante de-a dreptul.

De la soldați care cad din tancuri, la militari ruși care fugăreau găini prin curțile oamenilor, de la sisteme care țintesc porci pe câmp, la rachete ghidate antitanc lansate de separatiștii proruși care se încurcă cu firul de ghidare de stâlpi.

Iar unii soldați ruși au fost filmați în timp ce se cinsteau cu câteva sticle de alcool.

-------------