Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui Vladimir Putin, susține că nu știe dacă vreunul dintre angajații administrației prezidențiale de la Kremlin a primit ordin de încorporare după decretarea mobilizării parțiale, relatează Interfax.

Dmitri Peskov, ​purtătorul de cuvânt al lui Vladimir PutinFoto: Sergey Guneev / Sputnik / Profimedia

Peskov a făcut comentariul după ce a fost întrebat despre acest lucru de jurnaliștii de la Moscova în timpul conferinței sale de presă pe care o susține zilnic.

„Știți, nu știu, aceasta este o chestiune personală și citațiile nu vin la locul de muncă, așa că nu pot răspunde la această întrebare”, a spus Peskov reporterilor.

Întrebat și dacă Kremlinul va cere derogări pentru angajații săi, Peskov a spus că va răspunde după ce va obține mai multe clarificări.

Comentariile lui Peskov vin în contextul în care mobilizarea parțială a intrat în vigoare de miercurea trecută, ziua în care Vladimir Putin a semnat decretul privind introducerea acesteia.

Săptămâna trecută el a refuzat să răspundă și la întrebările legate de faptul că fiul său a spus că refuză să fie încorporat pentru război și că va rezolva această problemă „la un nivel superior”.

El a acuzat totuși că înregistrarea audio difuzată de un jurnalist rus a fost „scoasă din context”.

Urmărește ultimele evoluții din a 215-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.