Dmitri Nizovtsev, gazda canalului de YouTube „Popular Politics”, l-a sunat în direct pe Nikolai Peskov, fiul purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, pretinzând că este recrutor militar și l-a rugat să se prezinte pentru un examen medical la ora 10:00 a doua zi, relatează Ukrainska Pravda. Peskov a refuzat.

Dmitri Peskov, ​purtătorul de cuvânt al lui Vladimir PutinFoto: Sergey Guneev / Sputnik / Profimedia

Farsa vine în contextul în care Vladimir Putin a anunțat miercuri mobilizarea parțială.

În intervenția avută după discursul lui Putin, ministrul Apărării Serghei Șoigu a declarat că autoritățile militare intenționează să mobilizeze inițial 300.000 de persoane.

Cum a decurs conversația dintre Dmitri Nizovtsev și Nikolai Peskov:

  • „Bineînțeles că nu voi fi acolo la 10 dimineața mâine. Sunt domnul Peskov, ar trebui să vă dați seama că nu e chiar corect pentru mine să fiu acolo. Voi rezolva asta la un alt nivel. Trebuie să înțeleg în general ce se întâmplă și ce drepturi am.
  • (...). Nu am nicio problemă în a-mi apăra patria, dar trebuie să înțeleg dacă este fezabil să fiu acolo - vorbesc despre anumite nuanțe politice.”
  • Întrebat dacă este gata să se înscrie ca voluntar, Peskov Junior a răspuns că nu.
  • Mai exact, a fost întrebat dacă se poate pune o bifă în dreptul numelui său de familie lângă întrebarea „Sunteți de acord să vă oferiți voluntar pentru front?”
  • „Nu, nu bifați căsuța aceea pentru mine”, a spus Nikolai Peskov.
  • El a adăugat: „Sunt gata să plec, dar nu la cererea dumneavoastră: dacă Vladimir Vladimirovici [Putin – n.red.] îmi spune să merg acolo, voi merge”.