Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat joi reporterilor că refuzul fiului său de a se prezenta la biroul de înrolare militară a fost scos din context, transmite agenția rusă de presă TASS.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al KremlinuluiFoto: Sergey Guneev / Sputnik / Profimedia

Dmitri Nizovtsev, gazda canalului de YouTube „Popular Politics”, l-a sunat în direct pe Nikolai Peskov, fiul purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, pretinzând că este recrutor militar și l-a rugat să se prezinte pentru un examen medical la ora 10:00 a doua zi, relatează Ukrainska Pravda, iar acesta a refuzat și a promis că va "rezolva problema la un alt nivel".

Peskov consideră că refuzul fiului său de a se prezenta la biroul de înrolare militară a fost scos din context, adăugând că textul integral al conversației nu a fost publicat, deși Peskov Junior a fost sunat în direct.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a spus că știe toate detaliile conversației chiar de la fiul său, Nikolai, dar că nu a văzut clipul publicat de Dmitri Nizovtsev, despre care presa de stat rusă scrie că este ”un asociat al condamnatului Alexei Navalnîi”.

Cu toate acestea, Peskov s-a abținut să comenteze conținutul discuției.

"Nu, nu vreau. Îl privește pe fiul meu, așa că nu trebuie să o fac eu", a spus Peskov.

Cum a decurs conversația dintre Dmitri Nizovtsev și Nikolai Peskov

Farsa făcută de Dmitri Nizovtsev, gazda canalului de YouTube „Popular Politics”, vine în contextul în care Vladimir Putin a anunțat miercuri mobilizarea parțială.

Peskov junior a refuzat să fie trimis la război.

„Bineînțeles că nu voi fi acolo la 10 dimineața mâine. Sunt domnul Peskov, ar trebui să vă dați seama că nu e chiar corect pentru mine să fiu acolo. Voi rezolva asta la un alt nivel. Trebuie să înțeleg în general ce se întâmplă și ce drepturi am.

-------

Urmărește ultimele evoluții din a 211-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.