O înregistrare video distribuită pe rețelele de socializare a surprins o „întâlnire de gradul trei” între militarii ucraineni de pe un blindat ucrainean și un proiectil antitanc tras de artileria rusească.

Proiectilul lansat de rusi a trecut razant pe langa blindatul ucraineanFoto: Captura video

Deși pe înregistrare nu se vede foarte clar din cauza vitezei proiectilului, acesta trece razant pe lângă blindatul ucrainean la secunda 0:04, motiv pentru care soldatul ucrainean își trage mâna la cap să se ferească. Obuzul își ratează însă ținta, aterizând la câțiva metri de vehiculul blindat ucrainean.

Înregistrarea a fost filmată în regiunea Harkov din nord-estul Ucrainei însă nu este clar dacă ea a fost realizată în timpul ofensivei care a dus la prăbușirea catastrofală a frontului rusesc de aici mai devreme în cursul lunii septembrie sau în timpul unor lupte ce au avut loc mai recent.

În discursul ținut miercuri dimineața imediat după cel al președintelui rus Vladimir Putin în care liderul de la Kremlin a anunțat decretarea mobilizării parțiale în Rusia, ministrul Apărării Serghei Șoigu a susținut că forțele armate ale Moscovei au ucis aproape 100.000 de soldați ucraineni, în timp ce ar fi pierdut doar 5.937 de militari proprii.

Situația a fost imediat ridiculizată pe rețelele de socializare, mai mulți internauți remarcând ironia faptului că Rusia are nevoie să mobilizeze 300.000 de noi oameni, deși susține că a pierdut nici 6.000 de militari în timpul „operațiunii militare speciale” ordonate de Vladimir Putin pe 24 februarie.

Urmărește ultimele evoluții din a 212-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.