În ziua în care președintele rus Vladimir Putin a anunțat mobilizarea parțială în Rusia, ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a declarat că armata Federației Ruse a pierdut în războiul din Ucraina aproape 6.000 de militari, potrivit TASS și Meduza.

Ministrul rus al apărării, Serghei ȘoiguFoto: Vadim Savitsky / TASS / Profimedia

Potrivit ministrului, peste 90% dintre militarii răniţi pe front s-au întors deja pe câmpul de luptă. Cu toate acestea, Şoigu nu a precizat câţi militari au fost răniţi.

În actualizarea de miercuri dimineața, ministerul ucrainean al apărării susține că peste 55.000 de militari ruși au murit de la începutul invaziei.

Potrivit Meduza, Şoigu a făcut declaraţiile privind pierderile într-un mesaj difuzat miercuri dimineaţă, după ce preşedintele Vladimir Putin a anunţat că a semnat un decret privind mobilizarea parţială în Rusia.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a declarat miercuri că decretul președintelui Vladimir Putin privind mobilizarea parțială va duce la chemarea a 300.000 de oameni în plus pentru a servi la „operațiunea militară specială” a Rusiei în Ucraina, transmite Reuters.

În interviul acordat televiziunii ruse de stat, Șoigu a declarat că studenții și cei care au servit ca recruți nu vor fi chemați, iar majoritatea rezervelor Rusiei, care numără milioane de oameni, nu vor fi înrolați.

Câți militari ucraineni spune Șoigu că ar fi murit în război până acum

Șoigu a declarat și că de la începutul războiului, Ucraina a înregistrat 61.000 de morţi în rândul armatei şi 49.000 de răniţi, notează Meduza.

Potrivit lui Şoigu, "jumătate din armată este pierdută".

"Sunt la al patrulea val de mobilizare (în Ucrana, n.r.). Au fost mobilizaţi 300.000. Au mai rămas vreo 1.000 de mercenari. Peste 2.000 au murit", a afirmat ministrul rus al apărării.

Informaţiile prezentate de Şoigu nu au putut fi verificate.

-------

Urmărește ultimele evoluții din a 210-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.