O nouă explozie a avut loc în regiunea rusească Belgorod de la granița cu Ucraina, autoritățile locale afirmând că aceasta a fost cauzată de căldură și „efectul de lupă”, relatează Ukraîinska Pravda.

Explozie in Belgorod, 23 augustFoto: Captura video

„​Ca urmare a vremii calde (efectul de lupă a funcționat), a avut loc arderea spontană a muniției în zona satului Timonovo, pe care pompierii încă nu reușiseră să o neutralizeze”, a anunțat pe canalul său de Telegram Viaceslav Gladkov, guvernatorul regiunii Belgorod.

El a spus că deflagrația nu a produs victime dar că „pentru a asigura siguranța rezidenților, șeful districtului Valuiski a organizat transportul și cazarea rezidenților în sanatoriul Krasnaia Poliana”.

„Unii dintre săteni au plecat singuri să locuiască cu rudele din alte aşezări. Țin situația sub control personal, serviciile operaționale lucrează la fața locului”, și-a încheiat oficialul rus mesajul.

Noua explozie vine după ce alte două sate din regiunea Belgorod au fost evacuate joia trecută după izbucnirea unui incendiu puternic la un depozit de muniții.

Viaceslav Gladkov afirma atunci că serviciile de urgenţă investighează cauza incendiului produs în apropierea aşezărilor Tomonovo şi Soloti.

Regiunea Belgorod, una dintre țintele favorite ale forțelor armate ucrainene

Cu mult înainte ca forțele armate ucrainene să primească sisteme americane HIMARS cu care au efectuat lovituri în spatele liniilor rusești, se crede că acestea au lansat atacuri în regiunea Belgorod aflată în apropierea graniței și folosită de ruși pentru aprovizionarea forțelor de invazie.

Kievul nu a dorit să confirme sau să infirme aceste atacuri printre care s-a numărat operațiunea spectaculoasă cu elicoptere asupra unui depozit de petrol din Belgorod.

Efectuat în noaptea dintre zilele de 30 martie și 1 aprilie, se crede că acesta a fost primul atac al forțelor armate ucrainene pe teritoriul Rusiei.

Ucrainenii au mai lansat recent un atac pe teritoriul acestei regiuni de la granița cu Rusia, distrugând pe 15 august un post de observație care era probabil folosit pentru a monitoriza acțiunile forțelor armate ucrainene.

O altă înregistrare video apărută pe rețelele de socializare la sfârșitul lunii trecute a surprins se crede că a fost primul atac efectuat de ucraineni pe teritoriul Rusiei cu o armă produsă în Statele Unite, o dronă Switchblade.

Urmărește ultimele evoluții din a 181-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.