Locuitorii a două sate din sudul Rusiei, de lângă frontiera cu Ucraina, au fost evacuaţi joi seară după ce un depozit de muniţii din apropiere a luat foc, a anunţat un oficial, precizând că nicio persoană nu a fost rănită, relatează Agerpres citând Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Viaceslav Gladkov, guvernatorul regiunii ruse Belgorod, a afirmat într-un comunicat că serviciile de urgenţă investighează cauza incendiului produs în apropierea aşezărilor Tomonovo şi Soloti, la 15 kilometri de Ucraina. El nu a dat alte detalii.

Un site de ştiri ucrainean a postat un video care ar arăta o imensă minge de foc degajând o coloană de fum de la baza respectivă. Agenția Reuters precizează că nu a putut verifica în mod independent autenticitatea înregistrării.

Rusia a acuzat marţi un sabotaj la un depozit de muniţii din Crimeea anexată, ce a provocat o serie de explozii.

Săptămâna trecută, explozii au fost semnalate la o bază militară din Crimeea, pe care Moscova le-a atribuit atunci unui accident.

Guvernatorul Gladkov a acuzat în lunile trecute forţele ucrainene pentru o serie de explozii în Belgorod şi în împrejurimile localităţii, care se află la circa 650 km sud de Moscova.

___