Forțele ruse au distrus o navă de război ucraineană și rachete antinavă Harpoon furnizate de SUA în atacul de la Odesa, a confirmat ministerul rus al apărării citat de agențiile rusești și Reuters. Precizarea vine după ce Maria Zaharova a revendicat atacul într-o postare pe Telegram, în condițiile în care sâmbătă Moscova nega orice implicare în atac.

Atacul cu rachete în portul OdesaFoto: Efrem Lukatsky / AP - The Associated Press / Profimedia

”O navă de război ucraineană andocata și un depozit cu rachete antinavă Harpoon furnizate de SUA au fost distruse de rachetele navale cu rază lungă de acțiune ghidate cu precizie în portul maritim Odesa, pe teritoriul unei fabrici de reparații”, a transmis ministerul rus al apărării.

Forțele rusești au lovit o navă militară ucraineană din portul Odesa cu rachete de înaltă precizie, a susținut, duminică, purtătoarea de cuvânt a ministerului rus al afacerilor externe Maria Zaharova, citată de Reuters. Sâmbătă, Moscova neaga că ar fi implicată în atac.

"Rachetele Kalibr au distrus infrastructura militară din portul Odesa, trimițând o navă militară ucraineană spre destinația favorită a regimului de la Kiev cu o lovitură de înaltă precize”, a spus Zaharova, comentând ironic atacul de sâmbătă după ce Moscova a susținut că nu are nicio legătură cu incidentul.

VEZI ȘI:

---