Papa Francisc a calificat miercuri bombardamentul cu rachetă asupra centrului comercial aglomerat din orașul Kremenciuk drept cel mai recent dintr-o serie de „atacuri barbare" împotriva Ucrainei, potrivit Reuters.

Papa FranciscFoto: Tiziana FABI / AFP / Profimedia

„În fiecare zi, port în inima mea Ucraina dragă și martiră, care continuă să fie flagelată de atacuri barbare precum cel care a lovit centrul comercial din Kremenciuk", a spus Suveranul Pontif mulțimii din Piața Sfântul Petru, cu ocazia sărbătorii Sfinților Petru și Pavel.

  • „Mă rog ca acest război nebunesc să se poată încheia în curând și îmi reînnoiesc apelul de a persevera fără oboseală în rugăciunea pentru pace.
  • Fie ca Domnul să deschidă acele căi de dialog pe care oamenii fie nu vor, fie nu sunt capabili să le găsească. Fie ca ei să nu neglijeze să ajute populația ucraineană, care suferă atât de mult", a mai spus miercuri Papa Francisc.

Ucraina a denunțat luni un atac care a devastat un centru comercial aglomerat, provocând moartea a cel puțin 18 persoane, potrivit unui bilanț provizoriu.

Ministerul rus al apărării a negat marți că a lovit cu rachete un centru comercial din orașul ucrainean Kremenciuk, afirmând că a lovit un depozit de arme și că o explozie ulterioară a muniției a declanșat un incendiu în centrul comercial din apropiere, care era „nefuncțional”, potrivit Reuters.

Ministerul britanic al Apărării a apreciat miercuri că există o posibilitate reală ca racheta care a lovit mall-ul din Kremenciuk să fi fost destinată unei ținte din apropiere.

-----------