Ministerul rus al apărării a negat marți că a lovit cu rachete un centru comercial din orașul ucrainean Kremenciuk, afirmând că a lovit un depozit de arme și că o explozie ulterioară a muniției a declanșat un incendiu în centrul comercial din apropiere, care era „nefuncțional”, potrivit Reuters.

Rachete rusești au lovit un mall din orașul KremenciukFoto: Profimedia Images

Armata rusă a declarat marți că a lovit cu o zi înainte un depozit de arme din Kremenchuk, Ucraina, provocând explozii care, potrivit Moscovei, au incendiat un centru comercial dezafectat, în timp ce ucrainenii au raportat 18 morți în bombardamentul unui centru comercial aglomerat, relatează AFP.

Ministerul rus al apărării a precizat în informarea zilnică că a distrus cu rachete de „înaltă precizie" arme furnizate de Occident depozitate într-o fabrică de vehicule de lângă centrul comercial.

  • „În Kremenciuk, forțele rusești au lovit cu arme aeriene de mare precizie un depozit de armament unde erau păstrate arme primite din Statele Unite și Europa.
  • Detonarea muniției depozitate pentru arme occidentale a provocat un incendiu într-un centru comercial nefuncțional situat lângă depozit", a declarat ministerul apărării de la Moscova într-un comunicat postat pe canalul său Telegram.

Ucraina a denunțat luni un atac care a devastat un centru comercial aglomerat, provocând moartea a cel puțin 18 persoane, potrivit unui bilanț provizoriu.

Lovitura a fost descrisă ca fiind o "crimă de război" de către țările G7, în timp ce președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că a fost „unul dintre cele mai sfidătoare atacuri teroriste din istoria Europei", acuzând Rusia că a vizat direct civili.

-----------