Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a publicat imagini video pe canalul său de Telegram cu momentul în care o rachetă rusească lovește centrul comercial din Kremenciuk.

HotNews.roFoto: Hotnews

Liderul de la Kiev a publicat marți seară imagini cu o rachetă de croazieră X-22 care a lovit centru comercial din Kremenciuk, în care se aflau o mie de persoane, susține Zelenski.

„Până în această seară, numărul total de rachete rusești care au lovit orașele noastre a ajuns la 2.811”, a spus președintele Ucrainei.

Ucraina a denunțat luni un atac care a devastat un centru comercial aglomerat, provocând moartea a cel puțin 18 persoane, potrivit unui bilanț provizoriu.

Ministerul rus al apărării a negat marți că a lovit cu rachete un centru comercial din orașul ucrainean Kremenciuk, afirmând că a lovit un depozit de arme și că o explozie ulterioară a muniției a declanșat un incendiu în centrul comercial din apropiere, care era „nefuncțional”, potrivit Reuters.

Ministerul britanic al Apărării a apreciat miercuri că există o posibilitate reală ca racheta care a lovit mall-ul din Kremenciuk să fi fost destinată unei ținte din apropiere.

-----------