Rusia trimite un număr mare de trupe din alte zone de luptă la Severodoneţk, pentru a încerca să obţină controlul total asupra acestui oraș-cheie de pe linia frontului din est, a declarat sâmbătă guvernatorul regiunii Lugansk, potrivit Reuters.

Orasul Severodonetk unde se dau lupte greleFoto: Alexander Reka / TASS / Profimedia

„Astăzi, mâine sau poimâine vor arunca în luptă toate trupele de rezervă pe care le au... pentru că deja sunt atât de multe dintre ele acolo, sunt la o masă critică”, a declarat guvernatorul regiunii Lugansk, Serhiy Gaidai, la televiziunea naţională.

El a mai spus că forţele ruse controlează deja mare parte, dar nu întreg oraşul Severodoneţk.

Anterior, într-un mesaj pe Telegram, Gaidai a scris că se dau „lupte crâncene” în apropiere de Severodoneţk, oraș pe care forțele Moscovei încearcă de săptămâni întregi să-l cucerească.

„Acum, cele mai aprige bătălii sunt în apropiere de Severodonețk. Ei [rușii] nu controlează orașul în întregime”, a afirmat guvernatorul din Lugansk.

„În satele vecine, luptele sunt foarte dificile - în Toshkivska, Zolote. Ei încearcă să pătrundă, dar nu reușesc. Apărătorii noștri se luptă cu rușii în toate direcțiile. Recent, au doborât un avion și au luat prizonieri”, a mai spus Gaidai.

Citește și:

___