​Forțele armate ucrainene au reușit să elimine un ataman, un comandant al trupelor de cazaci ruși, notând că acesta „și-a părăsit nevasta și calul, dar s-a întors acasă corect”.

Atamanul Alexandr KalnitkiFoto: Telegram

Anunțul a fost făcut pe contul său de Telegram de Anatoli Stefan, un ofițer al armatei ucrainene care anterior a anunțat și eliminarea unor alți comandanți ruși precum locotenent-colonelul Viaceslav Savinov, ofițer de stat major și comandant al unui serviciu de recunoaștere, sau colonelul Alexei Șarov, comandantul celei de-a 810-a Brigade de Gărzi a armatei ruse.

„Atamanul cazacilor din districtul Novo-Pokrovskii și-a părăsit calul și nevasta și a plecat să caute aventură, dar s-a rătăcit și s-a întors deja corect spre casă”, a notat ofițerul ucrainean pe canalul său de Telegram într-o nouă referință la faptul că numeroși soldați ruși capturați în primele zile ale războiului au declarat că nu li s-a spus că luptă în Ucraina.

„Slavă Națiunii și moarte dușmanilor”, își încheie Stepan postarea.

Deși ofițerul ucrainean nu precizează numele comandantului cazac ucis, mai multe articole din presa rusă afirmă că este vorba de atamanul Alexandr Kalnițki, precizând că la momentul morții sale el era adjunct al șefului de Stat Major al detașamentului de cazaci din Kuban.

Ucraina a eliminat și un general al Forțelor Aeriene Ruse

Anunțul „trimiterii acasă” a atamanului vine după ce forțele armate ucrainene au reușit săptămâna aceasta să elimine un nou general rus, primul din cadrul Forțelor Aeriene ale Moscovei.

Moartea general-maiorului în retragere Kanamat Botașev a fost raportată marți de serviciul în limba rusă al BBC după confirmarea informației din mai multe surse. Botașev este pilotul rus cu cel mai înalt rang a cărui moarte a fost confirmată până acum în războiul din Ucraina, el fiind doborât în timp ce pilota un avion Su-25.

Născut în 1959, el a fost înainte de pensionare comandantul unui regiment de aviație.

Nu este clar cum un ofițer pensionar în vârstă de 63 de ani a ajuns să piloteze un avion de atac la sol în Ucraina, în mediul online existând speculații că acesta ar fi fost recrutat de grupul de mercenari Wagner.

Urmărește ultimele evoluții din a 94-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.