Forțele armate ucrainene au mai lichidat un comandant rus în Ucraina în contextul în care armata Rusiei s-a retras din mai multe regiuni ocupate de la declanșarea invaziei pe 24 februarie.

HotNews.roFoto: Hotnews

Anunțul a fost făcut pe canalul său de Telegram și contul de Twitter de Anatoli Stefan, un ofițer al armatei Ucrainene care anterior a anunțat uciderea și a altor comandanți ruși.

Acesta afirmă că ucrainenii l-au lichidat pe locotenent-colonelul Viaceslav Savinov, șef adjunct de stat major al unui departament din cadrul forțelor armate rusești și comandant al serviciului de recunoaștere al trupelor de artilerie din cadrul celei de-a 49-a armate ruse.

Stefan notează că Savinov „s-a pierdut în timpul antrenamentelor”, dar că s-a întors acasă „corect”, o referință la faptul că numeroși soldați ruși capturați de armata ucraineană în primele zile ale războiului au relatat că nu li s-a spus că vor lua parte la o invazie, ci că vor participa la „exerciții militare”.

Armata rusă are un nou comandant în Ucraina

Presa occidentală a scris săptămâna trecută că forțele armate ale Rusiei au un nou comandant în Ucraina în persoana generalului Alexander Dvornikov, un veteran al războiului din Siria.

„Acel comandant are multă experiență în operațiunile rusești din Siria. Așa că ne așteptăm ca această comandă și controlul general să se îmbunătățească”, a declarat un oficial pentru BBC.

Potrivit acestuia, noua numire a fost făcută în încercarea de a îmbunătăți coordonarea între diferitele unități, deoarece grupurile rusești de luptă au fost organizate și comandate anterior separat.

Statele Unite au confirmat duminică că Dvornikov a fost numit în fruntea forțelor de invazie rusești, avertizând că acesta „are un CV ce include brutalitatea contra civililor în alte teatre de război”.

„Acest general va fi doar un alt autor de crime şi brutalităţi împotriva civililor ucraineni”, a subliniat consilierul american pentru probleme de securitate naţională, Jake Sullivan.

Urmărește ultimele evoluții din a 47-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.