Viaceslav Gladkov, guvernatorul regiunii ruse Belgorod, afirmă că sunetele exploziilor auzite de locuitorii regiunii noaptea sunt legate de misiunile de luptă desfășurate de aviația rusă, relatează agenția TASS.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Am vrut să risipesc temerile locuitorilor din regiune că cineva sau ceva a zburat de pe teritoriul Ucrainei. Nu este vorba de așa”, a declarat luni Gladkov.

„Aviația noastră militară a efectuat misiuni de luptă ca parte a operațiunii militare speciale”, a spus el, dând asigurări că nimic nu amenință siguranța locuitorilor din regiune.

Gladkov a scris pe canalul său de Telegram duminică noaptea că la Belgorod s-au auzit sunetele a două explozii puternice, afirmând însă nu au fost pagube sau victime.

Explozii în Belgorod, regiune situată la granița cu Ucraina

Mai devreme în cursul zilei de duminică Gladkov anunțase că o clădire a Ministerului Apărării din regiunea Belgorod a luat foc, afirmând că un localnic a suferit răni ușoare și viața lui nu este în pericol.

Rusia a acuzat luna trecută Ucraina de un atac cu elicoptere asupra unui depozit de combustibil din Belgorod, însă Kievul a negat că Ucraina ar fi responsabilă.

De asemenea, Ucraina a respins acuzațiile că a bombardat sate și a tras cu rachete într-un depozit de muniții.

Miercurea trecută, o serie de explozii au fost auzite în primele ore ale dimineții în orașul Belgorod, un depozit de muniții luând foc.

Urmărește ultimele evoluții din a 68-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.