Ucraina nu este responsabilă pentru toate catastrofele din Rusia, a spus un purtător de cuvânt al Ministerului ucrainean al Apărării, după ce rușii au susținut că două elicoptere ucrainene au lovit un depozit de combustibil din Belgorod, scrie The Kyiv Independent, citând Ukrainska Pravda.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Aș dori să subliniez că statul ucrainean desfășoară o operațiune defensivă pentru a respinge agresiunea armată a Rusiei pe teritoriul ucrainean. Și asta nu înseamnă în niciun caz că Ucraina trebuie să poarte responsabilitatea pentru toate gafele, dezastrele și evenimentele care au loc în Rusia. Nu este prima dată când vedem astfel de acuzații. Prin urmare, nu voi confirma și nici nu voi infirma această informație”, a spus Oleksandr Motuzianik, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării.

Ministrul afacerilor externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, spune că nu poate nici să confirme, nici să infirme relatările potrivit cărora aviația Ucrainei ar fi implicată în atacul asupra depozitului de petrol din Belgorod. Kuleba a susținut că nu deține informații militare.

Adresându-se reporterilor la o conferință telefonică, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că autoritățile fac totul pentru a reorganiza lanțul de aprovizionare cu combustibil și pentru a evita întreruperea aprovizionării cu energie în Belgorod.