Două regiuni din Rusia care se învecinează cu Ucraina - Kursk și Breansk - au declarat că teritoriul lor a fost bombardat, relatează CNN.

mortierFoto: Mahmud HAMS / AFP / Profimedia Images

„Dimineața în orașul de graniță Rylsk a fost agitată. În jurul orei 8:00, s-a tras cu mortiere la punctul de control din satul Krupeț”, a declarat guvernatorul regiunii Kursk, Roman Starovoit, într-o postare pe Telegram vineri dimineață.

Potrivit lui Starovoit, „punctele de tragere au fost înăbușite de focul grănicerilor [ruși] și al armatei”. Nu au existat victime sau distrugeri, a adăugat el.

Șeful regiunii Bryansk, Alexander Bogomaz, a declarat că departamentul de frontieră al Serviciului Federal de Securitate (FSB) a raportat bombardamente în satul Belaya Berezka, despre care se presupune că ar fi fost efectuate de pe teritoriul ucrainean.

„La 29 aprilie, o filială a departamentului de frontieră al FSB al Rusiei din regiunea Breansk din satul Belaya Berezka, districtul Trubcevsky, a fost supusă unui foc de mortar de pe teritoriul Ucrainei”, a spus Bogomaz într-o postare pe Telegram vineri. El a spus că nu au fost victime.

Rețelele de apă și electricitate au fost avariate în urma bombardamentelor din regiunea Breansk, a adăugat Bogomaz.