Imagini surprinse din aer de forțele armate ale Ucrainei arată blindate rusești staționate în Bucha (Bucea) deschizând focul asupra unui biciclist care merge pașnic pe drum, trupul acestuia fiind descoperit după ce ucrainenii au recapturat orașul, relatează Ukrayinska Pravda.

Blindatele rusești deschid focul asupra unui biciclist din BuchaFoto: Captura video

Înregistrarea video a fost realizată de armata ucraineană în luna martie, în timp ce orașul Bucha din apropierea Kievului era încă sub ocupație rusească, ele arătând un biciclist care merge liniștit pe stradă pe lângă bicicletă și este împușcat după ce trece colțul, asupra sa deschizând focul două blindate rusești.

După ce rușii au părăsit Bucha, trupul a fost fotografiat lângă bicicletă chiar în locul în care a fost ucis, imaginile fiind confirmate independent prin geolocație de jurnaliștii de la New York Times și Sky News.

Imaginile aeriene par să arate vehiculele blindate rusești BMD-4, de obicei echipate cu un tun de 100 de milimetri și unul de 30 de milimetri. Peste 20 de vehicule militare rusești sunt amplasate lângă cele care au deschis focul, atât pe aceeași stradă, cât și în cartierele aflate de-a lungul intersecției.

Uciderea biciclistului, doar unul dintre masacrele rușilor la Bucha

Secretarul de stat american Antony Blinken a acuzat marți seara armata rusă de o campanie deliberată de „ucidere, torturare și viol”.

„Ceea ce am văzut în Bucha nu este actul izolat al unei unităţi necinstite. Este o campanie deliberată de a ucide, tortura, viola, comite atrocităţi”, a spus el înainte de a ține discursul.

Imaginile surprinse sâmbătă, după ce forțele ucrainene au recapturat orașul, au șocat opinia publică internațională după ce numeroase cadavre ale unor civili au fost găsite împrăștiate de-a lungul drumului.

Presa ucraineană a scris inițial că rușii ar fi executat toți bărbații cu vârsta între 18 și 60 de ani însă primarul din Bucha a declarat la scurt timp după că au fost ucise persoane de toate vârstele, inclusiv femei și copii.

Suferință fără margini la Bucha, Zelenski promite pedepsirea vinovaților

​Corespondenta HotNews.ro Oxana Mihailova a fost în Bucha în urmă cu câteva zile, relatând despre suferința fără margini din acest oraș din apropierea Kievului care înainte de izbucnirea războiului avea o populație de aproximativ 35.000 de locuitori.

Președintele Volodimir Zelenski a fost luni la Bucha, unde a spus că Ucraina nu va avea liniște până când nu vor fi identificați și trași la răspundere cei care au comis aceste atrocități.

Ministrul ucrainean de externe Denis Monastîrski a acuzat miercuri că soldații ruși au lăsat explozibili și capcane în locuințele în care au găsit simboluri ucrainene sau documente ale militarilor.

El a menționat că numai în 4 aprilie forțele ucrainene de intervenție au găsit peste 4.000 de dispozitive explozive. Potrivit acestuia, este vorba despre muniții neexplodate, resturi explozive și mine plasate în case.