Cadavrele a cel puţin douăzeci de bărbaţi îmbrăcaţi în civil au fost găsite sâmbătă pe o singură stradă din Bucha, un oraş la nord-vest de Kiev pe care soldaţii ucraineni tocmai l-au recucerit de la forţele ruse, relatează AFP.

strada din Bucha dupa retragerea rusilorFoto: Ukrinform / Shutterstock Editorial / Profimedia

Unul dintre bărbați avea mâinile legate și cadavrele erau împrăștiate pe câteva sute de metri.

Cauza morții lor nu a putut fi stabilită imediat, dar o persoană avea o rană mare la cap.

În ultimele zile, forțele ruse s-au retras din mai multe localități din apropierea capitalei după eșecul încercării lor de a o încercui.

Ucraina a anunțat că Bucha a fost „eliberată”, dar acest oraș a fost devastat de lupte: jurnaliștii AFP au putut vedea găuri cauzate de obuze în blocurile de apartamente și numeroase carcase de mașini.

Șaisprezece dintre cele douăzeci de cadavre descoperite pe strada din Bucha se aflau pe trotuar sau pe marginea trotuarului. Trei erau în mijlocul drumului și altul în curtea unei case.

Atenție! Imagini care vă pot afecta emoțional

Un pașaport ucrainean deschis zăcea pe pământ lângă persoana care avea mâinile legate la spate cu o bucată de pânză albă.

Toți bărbații morți purtau paltoane de iarnă și jachete, trening, blugi sau pantaloni de trening și pantofi sport sau cizme. Doi dintre ei zăceau lângă biciclete, altul lângă o mașină abandonată.

Unii erau întinși pe spate, în timp ce alții erau pe burtă.

Atenție! Imagini care vă pot afecta emoțional

Cadavrele se aflau acolo de cel puțin câteva zile, după culoarea pielii lor.

Atenție! Imagini care vă pot afecta emoțional

Aproape 300 de cadavre îngropate în gropi comune

Aproape 300 de persoane au trebuit înhumate "în gropi comune" la Bucha, un oraş situat la nord-vest de capitala ucraineană Kiev care care a fost scena unor lupte feroce și recucerit de soldaţii ucraineni, a declarat sâmbătă pentru AFP primarul Anatoli Fedoruk.

"La Bucha, am îngropat deja 280 de persoane în gropi comune", deoarece este imposibil să se facă acest lucru în cele trei cimitire ale municipalităţii, sub tirurile militarilor ruşi, a declarat prin telefon edilul oraşului.

Citește și:VIDEO „Rușii au minat până și cadavrele", spune Zelenski / Brovarî din regiunea Kiev a fost eliberat, dar forțele ruse lasă capcane minate peste tot

---