Soldații ruși au lăsat explozibili în apartamentele din Bucha unde au găsit simboluri ucrainene sau documente ale militarilor, a declarat ministrul ucrainean de Interne Denis Monastyrsky, citat de The Kyiv Independent.

Volodimir Zelenski la Bucha, localitatea de lângă Kiev unde a avut loc un masacruFoto: Ronaldo Schemidt / AFP / Profimedia Images

"Invadatoriii au intrat în apartamente și dacă au găsit simboluri ucrainene sau documente ale militarilor au lăsat grenade. Prin urmare, munca este extrem de dificilă. Conform standardelor internaționale, o zi de ostilități active înseamnă o lună de deminare", a spus ministrul ucrainean.

El a menționat că numai în 4 aprilie forțele ucrainene de intervenție au găsit peste 4.000 de dispozitive explozive. Potrivit acestuia, este vorba despre muniții neexplodate, resturi explozive și mine plasate în case.

Reamintim că după retragerea trupelor ruse din jurul Kievului, la Bucha au fost descoperite cadavre ale civililor executați de forțele ruse pe străzi sau în case, precum și gropi comune, imaginile cu masacrul din localitatea de lângă capitala Ucrainei făcând înconjurul lumii.