Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a declarat marţi că PNL și PSD își vor „juca șansa până la capăt” cu medicul Cătălin Cîrstoiu, care a insistat că nu are de gând să se retragă din cursa pentru Primăria Capitalei.

Lucian RomascanuFoto: Inquam Photos / Cornel Putan

Este „improbabil" ca PSD şi PNL să susţină la alegerile pentru Primăria Capitalei candidatul unui alt partid cu care coaliţia nu are un acord politic, a spus Romaşcanu, adăugând că nu a existat, în şedinţa coaliţiei de luni, o discuţie despre susţinerea de către PSD a lui Cristian Popescu - Piedone la Primăria Capitalei.

„Lucrurile sunt destul de clare, cel puţin pentru mine. Este improbabil să susţinem un candidat al unui alt partid cu care coaliţia PSD PNL nu are un acord politic. Domnul Piedone este candidatul PUSL, este preşedintele acelui partid şi în consecinţă este susţinut politic de acel partid. Nu văd cum am putea noi, care avem un candidat, să susţinem candidatul unui alt partid", a afirmat Romaşcanu, la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

„Trebuie să ne jucăm şansa până la capăt”

Întrebat dacă membrii coaliţiei de guvernare sunt convinşi că medicul Cătălin Cîrstoiu va rămâne candidat şi nu va renunţa, Romaşcanu a răspuns: „Asta este decizia strict a dumnealui, dar a repetat în nenumărate rânduri că nu are nicio intenţie să se retragă”.

„Eu înţeleg, sunt sondaje, startul a fost mai greu, s-a pornit târziu, am anunţat târziu, dar asta nu înseamnă că nu avem forţa necesară să recuperăm. Vedem că există o creştere, e o creştere organică, nu este o creştere conjuncturală, din punctul meu de vedere. Trebuie să ne jucăm şansa până la capăt", a mai declarat reprezentantul PSD.

Candidatul PUSL la Primăria Capitalei, Cristian Popescu Piedone, este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan, cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui sondaj CURS publicat marți.

Cătălin Cîrstoiu a spus că rămâne în luptă

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a declarat marţi că „în acest moment” în coaliție este menținută decizia ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidatul coaliţiei la Primăria Capitalei, iar acesta va organiza o conferință de presă pentru a „lămuri” toate problemele, în contextul dezvăluirilor HotNews.ro.

„Fiind medic, cred că este mai priceput decât oricare dintre noi să iasă din starea asta de terapie intensivă”, a spus Ciucă. Și liderul PSD, Marcel Ciolacu, afirma săptămâna trecută despre doctorul Cîrstoiu că „momentan este candidatul”.

Și Sorin Grindeanu și Cătălin Cîrstoiu au fost întrebați luni, într-o conferință de presă comună, despre scenariul tot mai vehiculat privind retragerea lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei și despre declarațiile lui Marcel Ciolacu despre „candidatul momentan”.

Cîrstoiu a spus că s-a înscris „într-o luptă” și că va „merge până la capăt”: „Asta a fost realitatea zilei, o discuție tehnică. Din punctul meu de vedere, m-am înscris într-o luptă pentru o idee și mergem înainte”. El a acuzat „un jihad public” la adresa sa: „Pentru ce, nu înțeleg”.

CITEȘTE ȘI: