Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a declarat marţi că „în acest moment” în coaliție este menținută decizia ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidatul coaliţiei la Primăria Capitalei, iar acesta va organiza o conferință de presă pentru a „lămuri” toate problemele, în contextul dezvăluirilor HotNews.ro. „Fiind medic, cred că este mai priceput decât oricare dintre noi să iasă din starea asta de terapie intensivă”, a spus Ciucă. Și liderul PSD, Marcel Ciolacu, afirma săptămâna trecută despre doctorul Cîrstoiu că „momentan este candidatul”.

Catalin Cirstoiu, in metrouFoto: Inquam Photos / George Calin

Declarațiile lui Ciucă vin în contextul în care, conform unor surse politice citate de G4Media, au existat discuții aprinse în coaliție din cauza performanței slabe în sondaje a candidatului susținut de PSD și PNL, iar la asta se adaugă și investigațiile HotNews.ro, care a scris că, în timp ce era manager la Spitalul Universitar de Urgență București, medicul Cîrstoiu a continuat să ofere ilegal consultații la clinica sa privată pe care o deține împreună cu soția.

Ciucă a declarat, marți, la Parlament, că medicul Cîrstoiu ar urma să își depună luni candidatura la Primăra Capitalei.

„În acest moment, vă pot spune că la nivelul coaliţiei s-a menţinut decizia ca domnul doctor Cătălin Cîrstoiu să fie candidatul coaliţiei şi luni să îşi depună candidatura la Biroul Electoral Municipal. Se pregăteşte domnul doctor Cîrstoiu pentru o conferinţă pe care o are în vedere, astfel încât să poată să stea de vorbă şi să lămurească toate aceste aspecte, fiind cel care este nemijlocit implicat în acest demers”, a spus liderul PNL, citat de News.ro.

„Pentru acest moment, pot spune că dumnealui este foarte determinat să continue”

Ciucă a precizat că au „considerat că este potrivit” să îi solicite lui Cătălin Cîrstoiu să lămurească toate aceste aspecte.

Despre o retragere a medicului Cîrstoiu, Nicolae Ciucă a spus: „Pentru aceste moment, pot spune că dumnealui este foarte determinat să continue, cât am putut şi cât pot eu să înţeleg din cât l-am cunoscut pe domnul doctor Cîrstoiu, motiv pentru care, consider că odată ce vom avea toate aceste clarificări finalizate, va fi o direcţie pe care ne-o vom asuma împreună cu dumnealui, ambele partide, şi aşa cred că este normal şi onest pentru fiecare dintre noi”.

  • „Fiind medic, cred că este mai priceput decât oricare dintre noi să iasă din starea asta de terapie intensivă”, a mai comentat preşedintele PNL.

Întrebat dacă există o variantă B luată în calcul de coaliţie, dacă medicul Cîrstoiu se va retrage, Ciucă a spus că „în momentul ăsta există o singură variantă”: „Dacă vom avea nevoie să aplicăm varianta B sau varianta C, o vom face la vremea respectivă”.

Despre cine ar putea să îl înlocuiască pe Cîrstoiu, în cazul renunţării la candidatură, Ciucă a afirmat că decizia va fi luată în coaliţie „în momentul în care vom ajunge la acea situaţie”.

„Nu putem să îl susţinem pe Piedone”

Întrebat dacă în coaliţie PSD a propus o susţinere a candidaturii lui Cristian Popescu Piedone, iar liberalii s-au opus, Ciucă a spus: „PNL, indiferent de formulă, a agreat să susţină împreună cu PSD un candidat care să fie candidatul actualei coaliţii de guvernare şi într-o alianţă electorală la nivelul Capitalei. Domnul Cristian Popescu nu este nici membru PSD, nici membru PNL, motiv pentru care nu putem să îl susţinem. Nu este membru al niciunui partid”.

Și Sorin Grindeanu și Cătălin Cîrstoiu au fost întrebați luni, într-o conferință de presă comună, despre scenariul tot mai vehiculat privind retragerea lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei și despre declarațiile lui Marcel Ciolacu despre „candidatul momentan”.

Cătălin Cîrstoiu a spus că s-a înscris „într-o luptă” și că va „merge până la capăt”: „Asta a fost realitatea zilei, o discuție tehnică. Din punctul meu de vedere, m-am înscris într-o luptă pentru o idee și mergem înainte”.

Cătălin Cîrstoiu a acuzat „un jihad public” la adresa sa: „Pentru ce, nu înțeleg”.

CITEȘTE ȘI: