"În mod categoric nu se rupe coaliţia", susține senatorul UDMR Cseke Attila, întrebat despre conflictul din alianța de guvernare pe tema desființării Secției de Investigare a Infracțiunilor în Justiție (SIIJ).

Cseke AttilaFoto: Agerpres
  • "Nu se rupe coaliţia de guvernare. Eu sunt sigur de acest lucru. În primul rând, aceste trei formaţiuni politice sunt obligate, dacă vreţi, prin votul societăţii, să guverneze împreună, din punct de vedere politic nu există altă soluţie, cel puţin din punctul nostru de vedere, pentru România.
  • Legat de declaraţiile din domeniul Justiţiei, noi ne-am dori foarte mult ca aceste declaraţii, aceste tipuri de dezbateri să le avem în interior şi după ce luăm o anumită decizie se poate comunica în afară”, a afirmat Cseke Attila duminică, la emisiunea Insider Politic de la Prima Tv, scrie News.ro.

El mai spune că pe tema Secției speciale s-a comunicat foarte mult în exterior şi mai puţin în interior și, deşi au fost dezbateri inclusiv la şedinţele de coaliţie, "s-a încercat să se pună o anumită presiune prin declaraţii publice".: "(...) Or într-o coaliţie care ne dorim să fie încă trei ani şi jumătate şi care trebuie să fie trei ani şi jumătate, după juma de an asemenea tipuri de declaraţii nu ştiu dacă sunt foarte bine venite, dar în mod categoric nu se rupe coaliţia”.

El a explicat că UDMR şi-a exprimat punctul de vedere cu privire la proiectul de lege privind desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie încă din primăvara acestui an, în şedinţă de guvern, arătând că toate dosarele de la SIIJ ar trebui preluate de către Parchetul General.

"Acest amendament depus de colegi se dezbate în Comisia Juridică, de acolo iese un raport. Noi vom susţine desfiinţarea SIIJ-ului, fără niciun fel de discuţie. Dacă se iese cu un raport în care acest amendament se regăseşte vom susţine în acea formă, dacă nu se regăseşte acest amendament vom susţine forma care iese din comisia de specialitate. Vreau să fie clar: susţinem desfiinţarea SIIJ-ului”, susţine oficialul UDMR.

CITEȘTE ȘI: