Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, că nu s-a găsit o soluție referitoare la desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie. "Discuțiile vor continua până la găsirea unei soluţii cu privire la acest subiect", a declarat Orban, la finalul ședinței de la Guvern.

Ludovic Orban si Dan BarnaFoto: Agerpres

"Continuăm discuţiile pe această temă. Toate formaţiunile vor desfiinţarea secţiei speciale. (...) Continuăm să căutăm o soluţie consensuală cu privire la desfiinţarea SIIJ", a spus Orban, după şedinţa coaliţiei care a avut loc la sediul Guvernului.

Liderii Coaliției de la USR și UDMR s-au contrat prin intermediul declarațiilor publice pe tema desființării SIIJ.

Vicepremierul Dan Barna a afirmat că, atât timp cât nu se găseşte în coaliţia de guvernare o soluţie pentru desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie, o sesiune extraordinară a Parlamentului este "prematură" şi "nefuncţională". "Amendamentul UDMR care se află în momentul de faţă în comisia de la Senat este unul care nu desfiinţează SIIJ. Amendamentul UDMR nu face decât să mute secţia specială dedicată magistraţilor la Parchetul General. (...) Ideea propusă de UDMR, acest amendament toxic, (...) este de neacceptat", a susţinut Barna, după şedinţa Biroului Naţional al USR PLUS.

În replică, Liderul deputaţilor UDMR, Csoma Botond, susţine că ministrul Justiţiei, Stelian Ion, are o atitudine "total inacceptabilă" şi "alunecă spre stalinism", deoarece "crede că este în posesia adevărului absolut", iar vicepremierul Dan Barna "a intrat în acest delir, poziţia sa fiind, de fapt, una toxică".