​Arătată cu degetul de ministrul Justiției că s-a opus desființării SIIJ și a susținut superimunitatea pentru magistrați, UDMR contraatacă. Liderului grupului din Camera Deputaților, Botond Csoma, îl acuză pe Stelian Ion că abordează „subiectul justiției ca un politruc” și nu a renunțat la rolul de „trompetă care acompaniază niște lozinci în scopuri electorale”.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ministrul Justiției, Stelian Ion, a reluat, joi seară, acuzațiile la adresa UDMR care a votat pentru înființarea SIIJ, iar acum au condiționat votul pentru desființare cu introducerea unui amendament care prevede avizul CSM pentru trimiterea în judecată a procurorilor și judecătorilor, în fapt o superimunitate pentru magistrați.

Am remarcat faptul că, din nefericire, domnul ministru Stelian Ion abordează subiectul justiției ca un politruc. Este inadmisibil ca acest subiect să fie politizat și să nu avem un dialog rațional, bazat pe argumente clare, care să expună situația reală. Este de neacceptat ca ministrul Justiției să ridiculizeze o opinie exprimată de CSM, aceea prin care a dat un aviz negativ proiectului inițiat de dânsul și, în același timp, să ignore raportul Inspecției Judiciare, care semnalează niște probleme sistemice grave, care pot afecta independenta judecătorilor”, a declarat vineri Botond Csoma.

El adaugă că în mandatul trecut, în calitate de deputat, Stelian Ion „ a fost un fel de portavoce care acționa potrivit unor sloganuri politicianiste”.

„Sper, însă, că de acum domnul Stelian Ion își va lua în serios atribuțiile de ministru al Justiției și nu va rămâne un fel de trompetă care acompaniază niște lozinci folosite în scopuri electorale”, a precizat el.