Șefa PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, a anunțat joi seară că biroul politic al filialei Bucureşti a decis, în unanimitate, susținerea candidaturii lui Nicuşor Dan la Primăria Capitalei. „Avem datoria să ne maximizăm șansele pentru obținerea unui scor bun la nivelul Capitalei”, a declarat ea, menționând că decizia susținerii candidaturii lui Nicușor Dan a venit după analizarea sondajelor efectuate în interiorul partidului.

Violeta Alexandru si Nicusor DanFoto: Captura video Facebook

„Tocmai s-a încheiat ședința Biroului Politic al PNL București. Decizia, luată în unanimitate, a fost aceea de a susține candidatura lui Nicușor Dan pentru Primăria Capitalei. În temeiul acestei decizii, mâine, în cadrul Biroului Executiv al PNL, voi propune conducerii partidului să aprobe această propunere privind susținerea, de la vârful partidului, pentru candidatura lui Nicușor Dan”, a declarat Violeta Alexandru, într-o conferință de presă susținută alături de Nicușor Dan.

„Am încheiat zilele acestea cercetările sociologice făcute la nivelul sectoarelor și la nivelul municipiului București. Văzând șansele colegilor mei din PNL, am avut o discuție internă legată de opțiunile pe care le avem. Am convingerea că parte din cei analizați în aceste sondaje ar fi fost candidați foarte buni. Cu toate acestea, avem datoria să maximizăm șansele pe care le avem pentru obținerea unui scor bun la nivelul Capitalei. Așa încât, decizia pe care am luat-o a fost să susținem candidatura lui Nicușor Dan, pentru că această candidatură oferă garanția că vom avea rezultatul dorit la Primăria Municipiului București, și anume înfrângerea Gabrielei Firea”, a explicat ea.

Violeta Alexandru a mai afirmat că o alianţă electorală cu alte partide din Opoziție este „deziderabilă” în Bucureşti pentru alegerile locale. „Suntem deschişi în continuare oricăror discuţii cu ceilalţi actori din celelalte formaţiuni politice care constituie astăzi Opoziţia la PSD”, a spus ea.

„Certitudinea pe care o avem este că Nicușor Dan este soluția câștigătoare. Suntem conștienți, și rezultă și din analiza făcută, că bucureștenii așteaptă ca forțele de opoziție să se coalizeze și nu să propună candidați separat. Avem convingerea că, în raport cu cercetarea sociologică, Nicușor Dan este în acest moment cel mai bine clasat pentru a o învinge pe Gabriela Firea și pe PSD. În mod cert, toți liderii care au fost măsurați în sondaj vor fi alături de Nicușor Dan și de proiectul pe care noi îl propunem acum”, a susținut președinta PNL București.

„Să știți că am luat această decizie conștienți că trebuie să dăm Bucureștiului un primar care să facă treabă în acest oraș, iar Nicușor Dan a demonstrat că iubește Bucureștiul, că îi știe problemele, că este consecvent cu mesajele pe care le are, că este om de echipă și, ca atare, sunt convinsă că vom avea un rezultat bun în Capitală”, a mai declarat ea.

Citește și: