Mamă, ce flotă: banana, canapeaua, snorkeling, barca cu motor, parasailing, șalupa. Și dacă nu-ți ambalează băieții motoarele direct în creier nu se lasă. Tu înoți și dacă nu te dai la o parte îți trec pe lângă ureche. Să intri în apă motorizat și paramotorizat mi se pare iar o anxietate tristă rău.

Skyjet călare pe omFoto: AGERPRES

Îmi place drogul! Îmi place adrenalina!

Zic tristuții ăștia! Și eu răspund: îmi place marea! Îmi place valul! Fii om, nu motor. N-am trup, am motor. Îi dau benzină și adrenalină. Vreau să-mi bag p adânc în Mare. Să-mi car trupul ca fulgul la depărtare de săracii de pe nisip. Vin la Marea Neagră, de ce vin? Ca să mă plictisesc de moarte la Marea Neagră.

Toate flotele astea rusești te atacă pe nisip.

Nu-i destul că vin ambulanții să faci poze cu dinozauri, urși panda. Nu-i destul că ți se urlă-n suflet tot iarmarocul turcesc: rochițe, zmee, alune, porumbuuul, clătiteee. Nu-i destul. Nu! Nu-i destul că-ți belesc creierii muzicile de paiațe deraiate de la crâșme și barurile de pe plajă.

Nu! NU! Supremul zgomot, ultimul răgnet al modei: adrenalina mortală dată de flotele distracției. Așa zgomot n-ai mai prins! Așa zgomot nu mai prinzi! Trăiește-ți clipa! Duceteai departe în larg și satisfacețiai dorința. Problema e că vrei de suta de ori, problema e că se iau mulți după tine.

E un gol interior care se sperie de golul Mării Negre

E un gol interior care îți dă agitație. De asta pe autostradă freci mașina zi după zi, între stațiuni. De aia, n-ai astâmpăr și ambalezi motorul distracției.

Stai locului pe plajă.

Simte și tu natura.

Trăiește-ți golul în slip.

Vezi și tu valul cum trece ca clipele, ca binele, ca răul, ca nimicul.

Pe lângă chestii de astea uite ce-i pe LITORALUL 2023:

Frecat menta între stațiuni - tâmpeala turiștilor

Crima vine, crima trece! Noi rămânem la Mare rece. Așa că să vedem cine ne mai enervează la Marea Neagră. LISTĂ exclusivitate!!!!?

Vlad Pascu, Vlad de cocaină, amfetamină şi metamfetamină

Mamelor din lumea-ntreagă, eu vă dau un singur sfat: lăsați copii la înecat din cauza la uațap

Morți 22 și doi smardoi la Marea Neagră. De vină e curentul RIP

De ce totuși ne-nghesuim ca oile la Marea Neagră? Minivacanța de Sfânta Mărie și alte vacanțe. În ritm de Chirilă, Connect-R, Trenet, Gheboasă

Berea e scumpă rău.

Eminescu stă cu fundu’ la Mare

E Coli plutește-n apă.

Imobiliarele sufocă Litoralul.

Șezlonguri, cearceaf și baldachin

Ce iatagan! ce sân! ce bulan! E înghesuială pe plajă e ocheadă și mitocanie la Marea Neagră

Muzicile de pe plajă care ne nenorocesc creierii. Cazul excepțional al Jaguarului din Vama Veche