Dragă Vlad, toți sunt cu ochii și ghearele pe tine acum. Eu ce să mai spun, îți scriu ție, tip de doar 19 ani. Să-ncep cu ceva ce ți-ai dorit: să fii cel mai tare. Ești. Ești mai tare ca bombardierii care s-au bătut cu Salvamarii în vara asta la Marea Neagră. Ai detronat cu doar 2 morți tot bilanțul morților prin înec de pe Litoralul Mării Negre. Ce bombardieri, omule, ce bombardieri nesupuși!? Tu, tu, tu. Cel mai tare! Și cum ai reușit? Cu un simplu cocktail: cocaină, amfetamină şi metamfetamină.

Vlad Pascu, autorul accidentului mortal din 2 MaiFoto: Captura YouTube

Vlad, de ce te urăște lumea?

Că ești cel mai tare! Că ai ucis doi puști ca tine. De vârsta ta. Puștan la puștan nu scoate ochii, omule. Ai ucis doi puști care nu aveau firme, Mercedes decapotabil ca tine, nici aur ca tine, nici 2 dosare de deținere de droguri și nici 2 achitări. Cei doi nu vor mai face “foamea cu pateu toată viața” ca să fie celebriiiii, cum atât de bine o spui, pe REDDIT și Insta.

De ce te mai urăște lumea?

Că ești cel mai tare. Că ai stricat vacanțele a milioane de români. Vacanța nu e doar bere scumpă, aroganța HORECA, plata șezloangelor. Vacanța e distracție. Tu ai adus Moartea. Moartea nu e funny. Ai băgat moartea într-un Paradis, adevărat, pe tichete de vacanță. Dar era Paradis. Așa ceva nu se înghite!

Dragă Vlad de cocaină, amfetamină şi metamfetamină, ai mai făcut ceva nasol.

Ai omorât într-un loc plin de mitologie. În Vamă, frate, ai ucis, nu puteai și tu la Mamaia? Sau la Cap Aurora? La Vamă te-ai trezit să bagi Mercedesul în puștii ăia doi? În Vamă, în simbolul libertății noastre absolute. Îți dai tu seama ce ai făcut? Din anii 1950 e Paradisul ăsta, omule! Generații au visat la Libertatea din Vamă! Și uite că și generația ta are același reper: Vama libertății.

Dragă Vlad, eu te pot înțelege

Ai crezut că-ți merge. Că merge cuțitu' ca'n brânză. Și a mers în România asta de șmecheri, de șpăgari, de aranjamente. Merge, frate, merge. Ai avut dovada. De la 13 ani ai fost salvat de la 2 dosare penale. Merge. Ai fost în vizite repetate în Olanda să te dezintoxici, bravo. Merge. Te-ai dus curat, te-ai întors "ambalat". De trei luni ai pus mâna pe carnet de conducere. Merge. Taică-tu ți-a dat pe mână Mercedes decapotabil. Merge. Ai fost oprit de 2 ori în dimineața blestemată de băieții polițiști ai lui Glugă împărat de la IPJ Constanța. Ah! Ce mai merge.

Ai ucis 2 puști. A mers și asta. Pentru că cei 2 copii erau, cum ziceai tu, 2 pisici vagaboande de pe marginea drumului Vămii.

Capul tău chiar dacă nu era plin de cocaină, tot la concluzia asta ar fi ajuns: Merge. Merge orice, orice merge. N-ai avut nicio opoziție.

Pe Instagram aveai milioane de fălăuărși, acasă părinții îți făceau cadouri scumpe, polițiștii și procurorii te absolveau de vină.

Dragă Vlad, mintea ta întotdeauna a deformat realitatea

Realitatea este că ai omorât 2 puști ca tine. Ei nu sunt 2 pisici, cum credeai tu în delirul drogurilor. În seara în care ai omorât și ai fost arestat Mintea ta deforma realitatea. Ai belit de vii 2 (două) vieți. Viețile alea nu erau pisici, nu mai mișcă, nu mai mănâncă pateu, nu mai merg în Olanda, nu mai păcălesc Poliția și nici nu mai visează la Mercedes.

Mintea ta întotdeauna a fost plină de droguri. A deformat realitatea. Părinții tăi nu-s doar niște furnizori de obiecte cu care să te lauzi pe Insta. De la 13 ani i-ai înlocuit c-un pliculeț. Ori, părinții nu-s un pliculeț de cocaină. Nu! Sunt marii absenți ai vieții tale și vinovații crimelor tale de astăzi.

Să vorbim despre ce crezi tu despre Poliție și Parchet? Știi și tu, ăștia își fură căciula de inspectori unii pe alții. Se vor mânca de fund unii pe alții și cu ocazia scandalului ăsta. Nimic nu se va schimba. Ei sunt treji, dar sunt luați pe "drogul" puterii.

Dragă Vlad, vreo două-trei luni, un an, hai, n-o să mai pui nara pe drog

Vor fi vigilenți băieții lui Glugă, șeful Poliției Constanța. Un pic te vei trezi. Când te vei trezi vei vedea că nici tu nu ești ceea ce te-au făcut surorile tale dragi: cocaină, amfetamină şi metamfetamină.

Te-ai crezut un sac de fericire. Protejat, alintat, gâdilat. Te-ai crezut o pușlama alintată de droguri care să dea hate la toți ratații. Nu ești.

Ești un om ca oricare dintre noi. Un om cu viața-nainte. Asta-i nasol!

E un calcul simplu, dragă Vlad.

Nu e vorba de pușcărie aici. Poate te scapă ai tăi. Zice tatăl tău că el a condus mașina și el a ucis 2 puști la Vamă. Poate să zică, el ți-a dat pe mână arma crimei.

E vorba de tine ca om. Dacă de-acum rămâi pe substanțe, vei muri chiar tu, din superdoză. Fiindcă fericirea artificială așa e. Vrei să fii fericit. Din ce în ce mai fericit. Ș-odată, pac!

Dacă rămâi pe trezie, te va mânca conștiința zi de zi, zi de zi. Maică-ta, oricât de mult îți bagă în cap banii-banii, nu e în stare să te salveze de cine ești.

Ești un leu, cum erai pe Insta? Nu. Ești un biet om. Zăpăcit de o lume pe care n-ai înțeles-o niciodată. Ai tăi ți-au băgat fumuri în cap. Școala a fost varză. Instagramul a fost "hate", etc, etc. Organele lui Glugă te-au lăsat în pace. N-ai înțeles nimic din viață. N-ai avut niciun obstacol.

Acum la final, dragă Vlad, după cum vezi te-am "albit"

Cei șapte ani de acasă ți i-au furat și ucis părinții. Vreo doi, trei ani Poliția și Procuratura care trebuiau să te bage la zdup. Restul, ai fost ocupat cu hate-ul pe Social Media și surorile: cocaina, amfetamina şi metamfetamina.

Vezi ce zici la interogatoriu! Ești un pic treaz, ești în sevraj, îți asumi sau nu că n-ai ucis o pisică, îți asumi sau nu că absența părinților și prezența drogurilor ți-au ucis viața? Zici și tu: sunt om, domn Glugă! Om.

Știi, poate nu crezi, dar un pic de conștiință e bună. Ești tinerel la 19 ani. Ai mult de trăit de acum încolo. Fii biet om, bro. Societatea omenească, social media, părinții, poliția și România sunt de vină. Dar atenție Toate sunt varză.

Pe lângă chestii de astea uite ce-i pe LITORALUL 2023:

Mamelor din lumea-ntreagă, eu vă dau un singur sfat: lăsați copii la înecat din cauza la uațap

Morți 22 și doi smardoi la Marea Neagră. De vină e curentul RIP

De ce totuși ne-nghesuim ca oile la Marea Neagră? Minivacanța de Sfânta Mărie și alte vacanțe. În ritm de Chirilă, Connect-R, Trenet, Gheboasă

Berea e scumpă rău.

Eminescu stă cu fundu’ la Mare

E Coli plutește-n apă.

Imobiliarele sufocă Litoralul.

Șezlonguri, cearceaf și baldachin

Ce iatagan! ce sân! ce bulan! E înghesuială pe plajă e ocheadă și mitocanie la Marea Neagră

Muzicile de pe plajă care ne nenorocesc creierii. Cazul excepțional al Jaguarului din Vama Veche