Televiziunile rusești au comentat pe larg dezbaterea dintre Liz Truss și Rishi Sunak, candidații rămași în cursă pentru a-i lua locul premierului conservator Boris Johnson, postul Rossiya-1 transmițând că britanicii au fost avertizați că numele lui Putin „n-ar trebui luat în deșert”.

Televiziunile rusesti spun ca numele lui Vladimir Putin nu trebuie luat in desertFoto: Captura video

„Păi o vom sprijini cu toții pe Liz Truss bineînțeles pentru ca ea să câștige acel vot. În fond, ce face orice persoană normală în orice țară normală dacă cineva de lângă ea leșină? Aleargă să ajute!”, afirmă prezentatorul Evgheni Popov.

„Este natural! Este normal! Asta fac toți oamenii decenți! Dar nu Liz Truss! Ea doar strigă 'O, Dumnezeule!'”, continuă acesta.

Dezbaterea de marți seara a fost oprită după ce moderatoarea Kate McCann, redactorul politic al Talk TV, a leșinat în direct.

„Iar noi acum o susținem pe Liz Truss. Până la urmă, după ce câștigă și Marea Britanie cade singurul lucru pe care va putea să-l facă este să zică 'O, Dumnezeule!”, își continuă monologul prezentatorul de la Rossiya-1.

„Am avertizat că numele lui Putin n-ar trebui luat în deșert dar ei nu ne-au ascultat. Până la urmă, în timpul dezbaterii candidații pentru slujba lui Boris Johnson au menționat numele lui Putin de 6 ori. A șasea oară a avut loc accidentul”, concluzionează Popov.

Boris Johnson a promis că succesorul său va continua să sprijine Ucraina

Johnson, care și-a anunțat demisia din funcția de premier și de la conducerea Partidului Conservator pe 7 iulie după ce mai mulți miniștri ai săi l-au părăsit din cauza scandalurilor în care a fost implicat, i-a asigurat pe ucraineni că Marea Britanie va continua să susțină Kievul în lupta sa împotriva Rusiei, indiferent cine îi va lua locul.

Johnson i-a transmis acest lucru președintelui Volodimir Zelenski care îl sunase să-și exprime regretul față de plecarea sa din funcție.

„Premierul a subliniat sprijinul neclintit al tuturor partidelor britanice pentru poporul preşedintelui Zelenski şi a spus că Marea Britanie va continua să furnizeze (Ucrainei) ajutor (militar) defensiv atât timp cât va fi nevoie”, a asigurat purtătorul de cuvânt de la Downing Street.

Johnson, care asigură interimatul funcției de premier până la alegerea unui succesor din rândurile Partidului Conservator, a vizitat săptămâna trecută trupele ucrainene care se antrenează alături de armata britanică la Yorkshire și a postat o înregistrare video în care este văzut în echipament militar alături de soldații ucraineni.

Boris Johnson a anunțat încă din luna aprilie că militari ucraineni sunt antrenați de forțele armate britanice în Marea Britanie.

Londra și-a retras instructorii militari din Ucraina în data de 12 februarie a acestui an când și-a avertizat toți cetățenii să părăsească imediat țara din cauza temerilor legate de iminența unei invazii rusești.

Urmărește ultimele evoluții din a 154-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.