Președintele american Joe Biden a avertizat sâmbătă seară că noi atacuri teroriste în Afganistan pot avea loc în următoarele ore, dar și că forțele americane vor continua atacurile asupra militanților Statului Islamic, după ce sămbătă un atac cu drona a ucis doi militani ISIS-K.

Soldati americani se pregatesc de noi atacuri pe aeroportul din KabulFoto: Marcus Yam/Los Angeles Times/ Profimedia

Biden a declarat sămbătă că atacul cu drona asupra militanților ISIS-K nu va fi ultimul de acest gen, potrivit Reuters.

„Această lovitură (n.r. cu drona) nu a fost ultima. Vom continua să vânăm pe orice persoană implicată în acel atac urât și să-i facem să plătească", a spus Biden într-un comunicat.

Președintele american a spus că toate informațiile pe care le are arată că situația pe teren în Afganistan continuă să fie extrem de periculoasă.

Biden a recunoscut că liderii militari l-au informat că un atac este extrem de probabil în următoarele24-36 de ore, mai notează Reuters.

„Comandanții noștri m-au informat că un atac este foarte probabil în următoarele 24-36 de ore. I-am îndrumat să ia toate măsurile posibile pentru a acorda prioritate protecției forței", a mai transmis liderul de la Casa Albă

Atacul cu dronă contra ISIS-K vine după ce Joe Biden a promis răzbunare contra atacului în care au murit și 13 soldați americani, aceasta fiind cea mai sângeroasă zi pentru SUA, în Afganistan, din ultimul deceniu. ”Nu vom ierta niciodată și nu vom uita niciodată: Vă vom vâna”, a spus președintele american.

Evacuările continuă de pe aeroportul din Kabul, cu câteva zile înainte de data-limită de 31 august prevăzută pentru retragerea soldaţilor americani din Afganistan, după 20 de ani de război.

Mii de persoane sunt încă refugiate în incinta aeroportului şi aşteaptă să se urce într-un avion, potrivit generalului Hank Taylor, care a dat asigurări că evacuările se vor desfăşura "până în ultimul moment".

REFERINȚE: